Τετάρτη και Πέμπτη βροχές – Ομοίως και το Σαββατοκύριακο

Τετάρτη και Πέμπτη βροχές – Ομοίως και το Σαββατοκύριακο
Καταιγίδα στη Αθήνα και πτώση της θερμοκρασίας Eurokinissi

Η θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Έρχονται τοπικές βροχές Τετάρτη και Πέμπτη στα Δυτικά Κεντρικά και Βόρεια – Το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα

• Η θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη στα βορειοδυτικά προβλέπονται νεφώσεις και βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, όπου αργότερα ίσως έχουμε και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-09-2020

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από τα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΠΕΜΠΤΗ 24-09-2020

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ηπειρωτικά και πιθανώς στην Κρήτη. Η ορατότηταστα δυτικά τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε βορειοδυτικούς με ένταση έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-09-2020

Στα νοτιοανατολικά λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-09-2020

Αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμαίνεται περί τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη-Πιθανή βροχή την Τετάρτη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Τετάρτη. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO ΤΗΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα