Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα την Τρίτη – Μελτέμι στο Αιγαίο

Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα την Τρίτη – Μελτέμι στο Αιγαίο
Οι Γερμανοί καταφεύγουν στις λίμνες για να γλιτώσουν τον καύσωνα AP

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη.

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας και οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή. Το μελτέμι τοπικά στο νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ κατά την διάρκεια της ημέρας.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών την Τρίτη θα έχουμε πολύ υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και Κρήτη και Υψηλό Κίνδυνο σε Αττική, Εύβοια, Λέσβο, Ρόδο, Κυκλάδες, Κύθηρα και Λακωνία σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά τμήματα ενώ στη Βαλκανική υπάρχει συνδυασμός των υψηλών πιέσεων με τις χαμηλές στη περιοχή της Κύπρου που προκαλούν το το μελτέμι στο Αιγαίο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται η διάταξη μελτεμιού που βαθμιαία αρχίζει να δημιουργείται με τις υψηλές πιέσεις στα βορειοδυτικά και τις χαμηλές στην περιοχή της Κύπρου.

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και βόρεια 3 με 5, στα ανατολικά και νότια 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας στα βόρεια τους 33 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 34 με 35 και στο Αιγαίο τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις . Άνεμοι: μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μπ. Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα