Θυελλώδεις βοριάδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας στο τέλος της εβδομάδας

Θυελλώδεις βοριάδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας στο τέλος της εβδομάδας
Δειλινό στην χιονισμένη λίμνη Πλαστήρα. (EUROKINISSI/ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ) Eurokinissi

Έως 8 βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία Πέμπτη και Παρασκευή ενώ βροχές και καταιγίδες θα έχουμε από την αρχή της εβδομάδας.

Την Τρίτη  βροχές και καταιγίδες θα έχει κυρίως το, Ανατολικό Αιγαίο και τα Δυτικά. Από το μεσημέρι καθώς πλησιάζει το δεύτερο χαμηλό τα φαινόμενα θα ενταθούν και οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία μόνο στα Βορειοδυτικά θα πέσει λίγο .

Την Τετάρτη το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί νοτιοανατολικά και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσει να δημιουργείται ισχυρός συνδυασμός με τις υψηλές πιέσεις της Βορειοδυτικής Βαλκανικής και έτσι από τα βόρεια θα αρχίσει ψυχρή μεταφορά από τα βορειοανατολικά Βαλκάνια και θα ενισχυθούν οι Βορειοανατολικοί άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο.

Την Πέμπτη ο συνδυασμός του Χαμηλού με το υψηλό στα βόρεια Βαλκάνια ενισχύεται και εντείνεται η ψυχρή μεταφορά καθώς οι Βορειοαντολικοί άνεμοι φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ. Με την σημαντική πτώση της θερμοκρασία να φτάνει τους 6 με 8 βαθμούς θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά  της Κεντρικής και της Βόρειας χώρας και πιθανόν και στα ημιορεινά.

Την Παρασκευή η ψυχρή μεταφορά ολοκληρώνεται με μονοψήφιες τιμές μέγιστης θερμοκρασίας στα ανατολικά και το κρύο θα είναι έντονο καθώς θα συνεχίσουν παράλληλα να πνέουν οι θυελλώδεις Βοριάδες . Από πλευράς φαινομένων αυτά θα περιοριστούν στα νότια  και θα είναι τοπικά.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού σε βίντεο του ενός λεπτού.

Παρατηρείστε την πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη και στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα