Θυελλώδεις βοριάδες και τσουχτερό κρύο – Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Θυελλώδεις βοριάδες και τσουχτερό κρύο – Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
ΑΡΓΟΛΙΔΑ-Οι ισχυροί άνεμοι και η σκόνη από την Αφρική που έφεραν μαζί τους και έχει καλύψει τα πάντα,δημιουργούν προβλήματα στην Αργολίδα .Η ορατότητα είναι περιορισμένη, κλαριά από δέντρα σπάνε παντού, διάφορα αντικείμενα γίνονται ιπτάμενα και βάζουν σε κίνδυνο όσους κυκλοφορούν. Στο Ναύπλιο έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα ξεριζώθηκε μεγάλο κυπαρίσσι και καταπλάκωσε δύο αυτοκίνητα, ενώ προκάλεσε ζημίες και σε τρίτο. Στη Νέα Κίο έσπασαν δέντρα και κλαριά σε πολλά σημεία, ενώ πτώση δέντρου προκάλεσε διακοπή ρεύματος και κλείσιμο του δρόμου γιατί έκοψε καλώδια της ΔΕΗ. Στο Άργος στο Παλιό Επαρχείο έπεσε δέντρο με αποτέλεσμα και εκεί να κόψει καλώδια της ΔΕΗ και να έχουμε διακοπή ρεύματος// ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) εurokinissi

Οι άνεμοι θα φτάσουν κατά τόπου ακόμη και τα 9 μποφόρ - Διάλεξε την περιοχή που σε ενδιαφέρει και δες τι καιρό θα κάνει

Στα ανατολικά και νότια ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της Κρήτης. Άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στα βόρεια τοπικά ισχυρός τις πρωινές ώρες.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

* Αιγάλεω * Βουλιαγμένη * Γλυφάδα * Εκάλη * Ζωγράφου * Ηλιούπολη * Ίλιον * Καλλιθέα * Κέντρο * Κηφισιά * Κορωπί * Μαρούσι * Μέγαρα * Νέα Μάκρη * Πειραιάς * Πεντέλη * Περιστέρι * Σαρωνίδα

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 έως 8 βαθμούς κελσίου.

* Ασβεστοχώρι * Εύοσμος * Θέρμη * Κέντρο * Κύμινα * Λαγκαδάς * Νέα Μηχανιώνα * Πανόραμα * Σίνδος * Χαλκιδική * Ωραιόκαστρο

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -3 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

* Αλεξανδρούπολη * Βέροια * Δράμα * Έδεσσα * Καβάλα * Καστοριά * Κατερίνη * Κιλκίς * Κοζάνη * Κομοτηνή * Νάουσα * Ξάνθη * Ορεστιάδα * Σέρρες * Φλώρινα

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από ανατολικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

* Ζάκυνθος * Ηγουμενίτσα * Ιωάννινα * Καλαμάτα * Κέρκυρα * Κεφαλλονιά * Λευκάδα * Μεσολόγγι * Ναύπακτος * Πάτρα * Πρέβεζα

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς παροδικές βροχές η χιονόνερο και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 1 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 

* Αράχωβα * Βόλος * Θήβα * Λαμία * Λάρισα * Λιβαδειά * Καρδίτσα * Κόρινθος * Ναύπλιο * Τρίκαλα * Τρίπολη * Χαλκίδα

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνεις 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 11 βαθμούς κελσίου.

* Άγιος Νικόλαος * Αμοργός * Άνδρος * Ηράκλειο * Μήλος * Μύκονος * Νάξος * Πάρος * Ρέθυμνο

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές το απόγευμα κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα νότια τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

* Ικαρία * Κως * Λήμνος * Μυτιλήνη * Ρόδος * Σαμοθράκη * Σάμος * Χίος

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται με πλοία κλειστού τύπου, ενώ ανοιχτή είναι η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Από τη Ραφήνα τα πλοία δεν πραγματοποιούν τα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα Νέα Στύρα.

Στο μεταξύ ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Φολεγάνδρου, Νάξου, Πάρου και Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου ΑΡΤΕΜΙΣ που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Νάξο – Πάρο – Μύκονο – Σύρο – ‘Ανδρο ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κρίθηκε επισφαλής η προσέγγισή του στους λιμένες Φολεγάνδρου, Νάξου, Πάρου και Μυκόνου.

Το ”ΑΡΤΕΜΙΣ” κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σύρου όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να τα ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις δρομολογίων μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα