Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο με εξασθένηση το βράδυ της Κυριακής – Κανονικές θερμοκρασίες

Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο με εξασθένηση το βράδυ της Κυριακής – Κανονικές θερμοκρασίες
Ισχυροί άνεμοι στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή.

Οι πολύ ενισχυμένοι άνεμοι θα είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού την Κυριακή. Οι άνεμοι θα φτάνουν αρχικά “γεμάτα” τα 8 μπ. στο Κεντρικά και Νότιο Αιγαίο αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

 

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Πολύ Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κυκλάδες, Ρέθυμνο, Χανιά, Κύθηρα, Λακωνία, Αργολίδα & Κορινθία σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν την Βόρεια Ευρώπη. Στην περιοχή μας έχουμε ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων της Βαλκανικής με τις χαμηλές της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται ο ισχυρός αντικυκλώνας που έχει εγκατασταθεί στα Βαλκάνια ο οποίος συνδυάζεται με το χαμηλό στην περιοχή της Κύπρου και προκαλεί τους θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

 

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 26 στη νότια Κρήτη τους 28 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 15 Σεπτεμβρίου 2005 είχαμε πλημμύρες στη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας και στο Ναύπλιο , ενώ ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν γενικότερα στην Εύβοια τη Βόρεια Αττική και την Ανατολική Πελοπόννησο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα