Τοπικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες – Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας

Τοπικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες – Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας
Καιρός στην Αργολίδα Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με φαινόμενα στα δυτικά τα κεντρικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Την Κυριακή τοπικά θα φτάσει τους 25 βαθμούς στη Βόρεια Κρήτη

• Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη τοπικές βροχές προβλέπονται στα δυτικά, τα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά και λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-01-2021

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα κεντρικά και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς στο βορειοανατολικό Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 09-01-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική νησιωτική χώρα και πρόσκαιρα στα κεντρικά. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι
βαθμιαία στα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10-01-2021

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στα κεντρικά και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα όμως στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11-01-2021

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα παροδικά αυξημένες με βροχή την Παρασκευή

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή την Παρασκευή. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με βροχές

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 12 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

https://youtu.be/94A-XZe4d9Q

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα