Τοπικά παροδικές νεφώσεις την Παρασκευή – Λίγες μπόρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη

Τοπικά παροδικές νεφώσεις την Παρασκευή – Λίγες μπόρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη
Σύννεφα στην Καλαμπάκα Eurokinissi

Ο Θοδωρής Κολυδάς μάς δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή - Παροδικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Παρασκευή προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης. Ο αντικυκλώνας καλύπτει τα ανατολικά και νότια και εμποδίζει τα συστήματα της Βόρειας Ευρώπης να κινηθούν νοτιότερα. Το χαμηλό στις ακτές της Αφρικής θα επηρεάσει μερικώς τα νότια.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων στα δυτικά και το χαμηλό στα νότια που θα προκαλέσει λίγες βροχές στη Κρήτη.

 

Την Παρασκευή θα έχουμε γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα νότια. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 με 28 και στα νησιά του Αιγαίου τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Ο ισχυρότερος σίφωνας στην Ελλάδα με τρεις νεκρούς συνέβη στον Αστακό στις 18 Οκτωβρίου 1934.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα