Τοπικές νεφώσεις και ομίχλες το πρωί του Σαββάτου – Καταιγίδες στην Κρήτη

Τοπικές νεφώσεις και ομίχλες το πρωί του Σαββάτου – Καταιγίδες στην Κρήτη
Bροχοπτώσεις στη Ναύπακτο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Το Σάββατο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα στα νότια τοπικά ισχυρές.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα Βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης. Ο αντικυκλώνας καλύπτει τα ανατολικά και νότια και εμποδίζει τα συστήματα της Βόρειας Ευρώπης να κινηθούν νοτιότερα. Το χαμηλό στις ακτές της Αφρικής θα επηρεάσει την Κρήτη.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων στα δυτικά και το χαμηλό στα νότια που θα προκαλέσει καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στη Κρήτη.

 

Το Σάββατο στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα στα νότια τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και νότια. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι, μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς στα βόρεια , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 26 με 27 και στα νησιά του Αιγαίου τους 26 με 27βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 19 Οκτωβρίου 2010 είχαμε μεγάλες πλημμύρες σε Χίο και Ικαρία με 2 νεκρούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα