Τοπικές νεφώσεις την Κυριακή – Ο καιρός για τον Μαραθώνιο

Τοπικές νεφώσεις την Κυριακή – Ο καιρός για τον Μαραθώνιο
Η Αθήνα όπως φαίνεται από τον Λυκαβηττό Eurokinissi

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα ανατολικά και νότια με λίγες βροχές στα νότια.

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα ανατολικά και νότια με λίγες βροχές στα νότια.  Από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων από την Τρίτη και πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει αισθητή από την Τετάρτη.. Βροχές ουσιαστικές δεν προβλέπονται μέχρι και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος. 

Για την διαδρομή του Μεγάλου Μαραθωνίου της Αθήνας η ΕΜΥ δεν προβλέπει βροχές , παρά μόνο νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα Βόρεια και Ανατολικά,  βοριάδες 3 με 4 μπ και θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.  Στον χάρτη των  βαρομετρικών συστημάτων παρατηρούμε ότι υπάρχει ένα αβαθές χαμηλό στη Κεντρική Μεσόγειο το οποίο θα περάσει από τις ακτές της Αφρικής κινούμενο ανατολικά και δεν θα μας επηρεάσει.

Στη χώρα μας την Κυριακή οι βροχές θα είναι λίγες και ασθενείς στα νότια και θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μπ στο Αιγαίο και ανατολικοί 3 με 4 στο Ιόνιο. Η  θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 19 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοανατολικοί 3-4 και στα ανατολικά 4 με 5 μπ Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 11 Νοεμβρίου του 2007 είχαμε εμφάνιση υδροσίφωνα στην Ιεράπετρα και το 2010 χιονόπτωση στα βόρεια προάστεια της Αθήνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα