Τοπικές βροχές με νοτιάδες και αφρικανική σκόνη την Μ. Παρασκευή

Τοπικές βροχές με νοτιάδες και αφρικανική σκόνη την Μ. Παρασκευή
Αφρικανική σκόνη στην Αργολίδα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Μ. Παρασκευή.

Οι αυξημένες νεφώσεις καθώς και η έντονη μεταφορά σκόνης θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Μεγάλης Παρασκευής.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 26 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και στα δυτικά πελάγη.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης παρατηρούμε ότι διατηρείται ένα ομαλό πεδίο στη χώρα μας και για τον λόγο αυτόν είναι και εξασθενημένοι οι άνεμοι στα πελάγη.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι θα επηρεαστούν τα κεντρικά και τα βόρεια από τοπικά φαινόμενα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 24 με 25 και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες αυξημένες, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα