Βαθμιαία βελτίωση και κανονικές θερμοκρασίες την Πέμπτη

Βαθμιαία βελτίωση και κανονικές θερμοκρασίες την Πέμπτη
Καταιγίδα στην ΑΘήνα την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα τις επόμενες μέρες με μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές και καταιγίδες το πρωί στα ανατολικά και γρήγορη βελτίωση –στα δυτικά σχεδόν αίθριος και στα υπόλοιπα λίγα φαινόμενα αστάθειας

  • Η θερμοκρασία θα είναι κανονική για την εποχή

  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ

 

Την Πέμπτη στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική νησιωτική χώρα που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα τμήματα θα εκδηλωθούν παροδικές μπόρες που θα σταματήσουν από το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νωρίς το πρωί θα είναι ΝΔ που βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 23 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική το πρωί τοπικές βροχές και αργότερα σταδιακή βελτίωση

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες βροχές το πρωί και γρήγορη βελτίωση

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα νότια και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 29/10/1954 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά χωριά της Δ. Μακεδονίας. Το 1988 ο υδράργυρος έδειξε -6°C ελάχιστη θερμοκρασία στις Σέρρες, ενώ το 2014 είχαμε πλημμύρα στο Ηράκλειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα