Βελτιωμένος καιρός την Παρασκευή με τοπικές ομίχλες

Βελτιωμένος καιρός την Παρασκευή με τοπικές ομίχλες
Ομίχλη Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή - Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αττική.

Την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός . Βέβαια στα δυτικά θα έχουμε λίγες βροχές , ενώ ανατολικά θα έχουμε σχεδόν αίθριο καιρό με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές. Περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος δεν περιμένουμε κάποιο αξιόλογο σύστημα να επηρεάσει τη χώρο μας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο επηρεάζει τη δυτική Ευρώπη.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το ομαλό πεδίο πάνω από τη χώρα μας , καθώς και το χαμηλό που αρχίζει να δημιουργείται στα Βορειοδυτικά της Ιταλίας.

Την Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά. Στα ανατολικά θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές. Περιορισμένη ορατότητα ή κατά τόπους ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 21 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 22 με 23 και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 15/11/1983 είχαμε Χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης και -6°C στο Νευροκόπι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα