Βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα
Συννεφιασμένος ουρανός Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή.

Βροχερός θα είναι ο καιρός την Κυριακή στην ανατολική και τη βόρεια χώρα με φαινόμενα κατά τόπους πιθανόν έντονα στο ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν στα δυτικά ενώ τη Δευτέρα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα σταματήσουν. Από την Τρίτη θα μας επηρεάσει άλλο βαρομετρικό χαμηλό.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε το χαμηλό που θα μας επηρεάσει, καθώς και το άλλο σύστημα που βρίσκεται στη δυτική Μεσόγειο και θα κινηθεί κι αυτό ανατολικά.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Κυριακή

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Κυριακή

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ευκρινέστερα το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο και οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι περισσότερες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5-6 μπ. και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά αργότερα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 17 βαθμούς και στα νησιά κατά τόπους και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Κυριακή

Ο καιρός στην Ελλάδα την Κυριακή

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και αργότερα θα γίνουν δυτικοί. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Ο καιρός στην Αττική την Κυριακή

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4 με 5 μπ. και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή

Ξέρετε ότι: Στις 16 Δεκεμβρίου του 1998 είχαμε χιόνι 30 cm μέσα στα Γιάννενα και 40 cm στη Θεσσαλονίκη. Το 2009 ισχυρές βροχές στα Τέμπη προκαλούν κατολίσθηση με ένα νεκρό στα στενά. Η Εθνική Οδός κλείνει για μήνες στη περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα