Υποχωρεί από το απόγευμα η σκόνη – Διατηρούνται υψηλές οι θερμοκρασίες

Υποχωρεί από το απόγευμα η σκόνη – Διατηρούνται υψηλές οι θερμοκρασίες
Καλοκαιρία Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη και τις επόμενες ημέρες.

Ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις θα επικρατήσει και την Πέμπτη σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 28 με 29 βαθμούς.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται το ισχυρό χαμηλό στη Βόρεια Ευρώπη που προκαλεί άστατο καιρό ενώ στα νότια υπάρχουν υψηλές πιέσεις , αλλά το χαμηλό και ο υποτροπικός αεροχείμαρρος που βρίσκονται στις ακτές της Αφρικής προκαλούν αραιή συννεφιά.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το ομαλό πεδίο πάνω από τη χώρα μας. Έτσι την Πέμπτη στη κεντρική και νότια χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και  θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 28 με 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 29 βαθμούς και στη Κρήτη τοπικά 32.  

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα . Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 23 Μαΐου 2007 είχαμε υδροσίφωνα στην Αίγινα και το 2010 στην λίμνη Παμβώτιδα στα Γιάννενα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα