Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα την Τετάρτη – Ξεκινάει το κρύο

Υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα την Τετάρτη – Ξεκινάει το κρύο
Κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει και την Αττική, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2020 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Εξασθενούν οι βροχές στα ανατολικά-Χιόνια βαθμιαία σε ορεινά και από το απόγευμα σε βόρεια ημιορεινά

  • Η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί βαθμιαία από τα βόρεια

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ

 

Την Τετάρτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα στα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 18 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν

 

Στην Αττική  προβλέπονται λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές βροχές, το βράδυ χιόνια στα ορεινά

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές από το απόγευμα και από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τη νύχτα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από
6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 13/1/1995 είχαμε χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. — Το 1997 6 νεκροί από πλημμύρες σε Φθιώτιδα και Κόρινθο. — Το 2011 εμφανίστηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα