Καταδίκη υπαλλήλων της ΔΕΗ για θάνατο από ηλεκτροπληξία

Καταδίκη υπαλλήλων της ΔΕΗ για θάνατο από ηλεκτροπληξία

Υπεύθυνοι για το θάνατο ενός εργαζόμενου από ηλεκτροπληξία κρίθηκαν από το δικαστήριο οκτώ άτομα, εκ των οποίων οι τρεις υπάλληλοι της ΔΕΗ

Φυλάκιση δύο ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις υπάλληλοι της ΔΕΗ, που ήταν κατηγορούμενα για το θάνατο ενός εργαζόμενου οικονομικού μετανάστη από ηλεκτροπληξία.

Το δυστύχημα είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2006. Ο 42χρονος μετανάστης δούλευε σε οικοδομή στα Μινωθιανά Κολυμβαρίου και έμελλε να βρει τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους οκτώ άτομα. Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους της ΔΕΗ, οι οποίοι θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για λανθασμένη μελέτη μετατόπισης ηλεκτροφόρων αγωγών 20.000 volt πάνω από οικοδομή, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι αποστάσεις ασφαλείας. Οι άλλοι είναι οι δύο συνιδιοκτήτες της οικοδομής, ο εργολάβος, ο υπερεργολάβος και ο μηχανικός.

Ο ένας εκ των υπαλλήλων, που ήταν προϊστάμενος τους, καταδικάστηκε και για ψευδή βεβαίωση. Σε λίγες μέρες είναι προγραμματισμένη και η δίκη του διευθυντή της ΔΕΗ Χανίων για την ίδια υπόθεση.

Πηγή: cretalive.gr

SHARE:

24Media Network