Καταγγελία: Τρεις αστυνομικοί συνέλαβαν παράνομα, χτύπησαν και έκλεψαν ιδιώτη

Καταγγελία: Τρεις αστυνομικοί συνέλαβαν παράνομα, χτύπησαν και έκλεψαν ιδιώτη

Την εμπλοκή τριών αστυνομικών, που υπηρετούν στην Αττική, σε υπόθεση αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και κλοπής σε βάρος ενός 35χρονου για 3.000 ευρώ, ερευνά η ΕΛΑΣ. Τι κατήγγειλε το φερόμενο ως θύμα

Την καταγγελία ενός 35χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία τρεις αστυνομικοί συμμετείχαν σε έκνομες πράξεις σε βάρος του, ερευνά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.Στην υπόθεση εμπλέκονται ένας 34χρονος αστυνόμος Β΄ και δύο 42χρονοι αρχιφύλακες, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, καθώς και ένας 52χρονος ιδιώτης. Οι προαναφερόμενοι φέρονται να συμμετείχαν σε υπόθεση αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, απρόκλητης σωματικής βλάβης, κλοπής και παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 35χρονος παρουσιάστηκε την Πέμπτη (03/07) σε τμήμα Ασφαλείας της Αττικής, ως υπόχρεος εμφάνισης λόγω περιοριστικών όρων. Εκεί ο 34χρονος αστυνόμος, με παραπλανητική συμπεριφορά, καθυστερούσε σκόπιμα την αναχώρηση του από το τμήμα. Παράλληλα, είχε ενημερώσει για την παρουσία του 35χρονου, τους άλλους τρεις εμπλεκόμενους, οι οποίοι μετέβησαν στο τμήμα και τον συνέλαβαν παράνομα.

Μάλιστα, του φόρεσαν χειροπέδες και τον χτύπησαν, σε μια προσπάθεια να τον εξαναγκάσουν να επιστρέψει το ποσό των 3.000 ευρώ, που είχε λάβει από τον έναν αρχιφύλακα και δεν το είχε επιστρέψει. Για να τους ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση, του πήραν και το διαβατήριο του.

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει κινήσει ήδη τη διαδικασία επιβολής πειθαρχικών μέτρων σε βάρος των αστυνομικών.

SHARE:

24Media Network