Καταγγελίες για μαύρο χρήμα στα ταξί

Καταγγελίες για μαύρο χρήμα στα ταξί
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Σε 800.000 με 1.000.000 ευρώ εκτίμησε το μαύρο χρήμα που ανακυκλώνεται στα ταξί ο πρόεδρος του σωματείου οδηγών Αττικής. Ζήτησε παρέμβαση της εισαγγελίας

Σε καταγγελίες για μαύρο χρήμα και μαύρη εργασία στον κλάδο του ταξί προχώρησε ο πρόεδρος του σωματείου οδηγών της Αττικής, Χρήστος Πέτρου, ζητώντας την παρέμβαση της εισαγγελίας.

Στο ταξί, όπως υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, λειτουργεί ένα “πλυντήριο” με χρήματα που μπορεί να προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς δεν δηλώνεται το πραγματικό ποσό στη συμβολαιογραφική πράξη.

Επισήμανε ακόμη πως το μαύρο χρήμα που ανακυκλώνεται στο ταξί κινείται ημερησίως μεταξύ 800 χιλιάδων και 1 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς δεν υπάρχουν παραστατικά, ούτε διάθεση ελέγχου από την πολιτεία.

“Στα υπουργεία έχει πέσει τόσο λάδι που οι εργαζόμενοι γλιστράνε” ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως έχουν εκδώσει 450.000 παράνομες άδειες ταξί και επισημαίνοντας πως το 87% μέρος των εργαζομένων οδηγών του κλάδου είναι ανασφάλιστοι. Τάχθηκε, τέλος, υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς των ταξί.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, ανήγγειλε την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, τονίζοντας ότι η πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος τέθηκε σε ισχύ από τις 2 Ιουλίου, όπως άλλωστε επιβάλει ο νόμος 3919 για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

Σήμερα, Τρίτη, πρόκειται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβουλίου του ΣΑΤΑ για να καθοριστεί η στάση του κλάδου, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον υπουργό για να καταθέσουν τις θέσεις τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα