Καθηγητής του πανεπιστημίου Αιγαίου μήνυσε φοιτητές του

Καθηγητής του πανεπιστημίου Αιγαίου μήνυσε φοιτητές του

Μήνυση κατά φοιτητών του κατέθεσε καθηγητής του πανεπιστημίου Αιγαίου. Είχε προηγηθεί καταγγελία των πρώτων για υποτιμητικά σχόλια και άδικη βαθμολογία

Τη δικαστική οδό έχει πάρει η κόντρα ενός καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου και 10 μεταπτυχιακών φοιτητών μετά από μήνυση που κατέθεσε ο πρώτος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Νέα της Λέσβου", όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, στο τέλος της εξεταστικής του πρώτου εξαμήνου. Ο καθηγητής φέρεται να ήταν ιδιαίτερα αυστηρός στη βαθμολόγηση ενώ στις παρατηρήσεις του σε κάποια γραπτά έκανε λόγο για "κουρελούδες".

Οι φοιτητές θεώρησαν υποτιμητικό τον προαναφερόμενο χαρακτηρισμό και άδικη τη χαμηλή βαθμολογία που τους έδωσε και έριξαν την ευθύνη σ' αυτόν για τον τρόπο που δίδασκε. Προσέφυγαν, μάλιστα, στη Διεύθυνση Μεταπτυχιακού και στη Διεύθυνση της σχολής, οι οποίες έκαναν δεκτές τις καταγγελίες των φοιτητών, απομακρύνοντας τον καθηγητή από το συγκεκριμένο τμήμα. Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής συνεχίζει να διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο στο πανεπιστήμιο ως αναπληρωτής, ωστόσο η εξέλιξη αυτή μπλόκαρε το αίτημα του να γίνει τακτικός.

Επακόλουθο ήταν ο καθηγητής να στραφεί εναντίον των 10 φοιτητών, θεωρώντας ότι οι ενέργειες τους έπληξαν την εικόνα του ως εκπαιδευτικού ενώ τους κάλεσε να προσκομίσουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τις καταγγελίες τους.

SHARE:

24Media Network