Έκκληση Γεωργιάδη στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς: Μην πίνετε νερό από το δίκτυο. Μόνο εμφιαλωμένο

Έκκληση Γεωργιάδη στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς: Μην πίνετε νερό από το δίκτυο. Μόνο εμφιαλωμένο
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Αντ. Μπέζας στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014, για τις ενέργειες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των πληγέντων μετά το νέο ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κεφαλονιά τα ξημερώματα της Δευτέρας. (EUROKINISSI/ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ) Eurokinissi

Τι προβλέπουν δύο εγκύκλιοι του υπουργείου Υγείας για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού στην Κεφαλλονιά. Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Με στόχο την ενίσχυση μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών, όπως συνέβη στην Κεφαλλονιά, η υφυπουργός Υγείας, Ζ. Μακρή, υπέγραψε δύο εγκυκλίους, για να εντατικοποιηθούν τα μέτρα ελέγχου που ήδη λαμβάνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η πρώτη αφορά στη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού και η δεύτερη στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων και της υγιεινής των εγκαταστάσεων των ξενοδοχειακών μονάδων και των πλοίων, στα οποία θα φιλοξενηθούν πληγέντες ή άτομα, τα οποία θα μεταβούν στις πληγείσες περιοχές για να προσφέρουν βοήθεια.

Στις δύο εγκυκλίους υπογραμμίζεται η ανάγκη εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και διαπίστωσης βλαβών στο σύστημα υδροδότησης, ενώ παρέχονται αναλυτικές οδηγίες για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του.

Επιπλέον, επισημαίνεται για μια ακόμα φορά η σημασία της προσωπικής υγιεινής των χειριστών των τροφίμων και των υγειονομικών ελέγχων σε όλα τα στάδια παρασκευής και διάθεσης των τροφίμων, ιδιαίτερα δε των ευαλλοίωτων.

Τέλος, παρέχονται οδηγίες για τους υγειονομικούς ελέγχους στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα πλοία της περιοχής, αλλά και για την εμβολιαστική κάλυψη των πληγέντων όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Γεωργιάδης: “Δεν ξέρουμε τι ζημιές έχει υποστεί το δίκτυο”

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, από την Κεφαλλονιά όπου βρίσκεται, αναφερόμενος στο θέμα της υγείας, είπε:

“Θα πρέπει ο κόσμος να ξέρει, ότι δεν πρέπει να πίνει το νερό του δικτύου αυτό το διάστημα. Δεν ξέρουμε τι ζημιές έχει υποστεί το δίκτυο. Θα πρέπει να πίνει εμφυαλωμένο νερό”.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε, νωρίτερα, στα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο πλοίο “Ελ. Βενιζέλος” και ενημέρωσε ότι έφθασε στο νησί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση.

Από την πρώτη στιγμή, είπε ο κ. Γεωργιάδης, το υπουργείο κινήθηκε αστραπιαία για τους ελέγχους στα νοσοκομεία του νησιού, τονίζοντας ότι πρώτο μέλημα ήταν να ανοίξει η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου του Αργοστολίου και να παραμείνει ανοιχτή η παλαιά πτέρυγα του νοσοκομείου Ληξουρίου, κάτι που επιτεύχθηκε.

Διαβάστε αναλυτικά, ποια έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα