18 χρόνια φυλακή στον 15χρονο που βίασε και σκότωσε 6χρονο στην Κομοτηνή

18 χρόνια φυλακή στον 15χρονο που βίασε και σκότωσε 6χρονο στην Κομοτηνή

Πραγματοποιήθηκε η δίκη στην Κομοτηνή κεκλεισμένων των θυρών και σε ήρεμο κλίμα. Ο 15χρονος δράστης θα παραμείνει έγκλειστος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κορίνθου

Σε 18 χρόνια ποινικού σωφρονισμού καταδικάστηκε ο δράστης της δολοφονίας του 6χρονου Μεχμέτ Αλή Σεζάλ στην Κομοτηνή. Δράστης και θύμα ήταν κωφάλαλοι. Ο ανήλικος επίσης κωφάλαλος Ρομά, είχε ομολογήσει πως αποπλάνησε, έδεσε χειροπόδαρα, βίασε και σκότωσε το άτυχο παιδάκι.

Η δίκη με κατηγορούμενο τον 15χρονο και συνήγορο υπεράσπισής του τον Δημήτρη Μήλιογλου, διεξήχθη σήμερα το πρωί κεκλεισμένων των θυρών, με αστυνομικά μέτρα ασφαλείας και σε ήρεμο κλίμα.

Εντός της αίθουσας του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων βρέθηκε μόνο ο δράστης με την συνήγορό του και ειδική διερμηνέα από την Κόρινθο, ο δικηγόρος της οικογένειας του 6χρονου Νότης Χαραλαμπίδης, και οι μάρτυρες, ανάμεσά τους αστυνομικός, οι γονείς του 6χρονου θύματος, η αδερφή του 15χρονου δράστη και ένας ακόμα άνδρας από τον οικισμό του τέρμα Αδριανουπόλεως.

Στεναχωριέμαι, ψέλλισε ο δράστης όταν τον ρώτησε ο εισαγγελέας για την απώλεια του 6χρονου Μεχμέτ Αλή Σεζάλ, όπως αναφέρει η Εφημερίδα Χρόνος.

Η επιβληθείσα ποινή αναλυτικά είναι 10 έτη για ανθρωποκτονία, 4 έτη για τον βιασμό και 4 έτη για την αποπλάνηση ανηλίκου, δηλαδή 18 έτη ποινικού σωφρονισμού, εκ των οποίων είναι εκτιτέα τα 10 έτη επειδή είναι ανήλικος.

Ο 15χρονος δράστης θα παραμείνει έγκλειστος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κορίνθου. Αυτή είναι η ανωτέρα των ποινών που μπορεί να επιβληθεί σε ανήλικο για την πράξη αυτή, σύμφωνα με τη νομοθεσία. "Αυτή η ποινή είναι στα πλαίσια του ποινικού του σωφρονισμού", σχολίασε ο κος Μήλιογλου. Όσο για το ενδεχόμενο της έφεσης αυτή πρέπει να ασκηθεί από την μητέρα του ανήλικου δράστη, η οποία δεν ήταν παρούσα στην σημερινή δίκη.

Με πληροφορίες από την Εφημερίδα Χρόνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θύμα δολοφονίας το 6χρονο κωφάλαλο αγοράκι από την Κομοτηνή

Ομολόγησε ο 15χρονος δράστης της δολοφονίας του 6χρονου

Ομολόγησε και βιασμό σε βάρος του 6χρονου ο 15χρονος δράστης

SHARE: