Εξπρές δρομολόγιο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 55 λεπτά

Εξπρές δρομολόγιο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 55 λεπτά
Το "Ασημένιο Βέλος", το τρένο που επιλέχθηκε από την ιταλική "Ferrovie dello Stato" (FS) για να πραγματοποιεί το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε λιγότερες από 4 ώρες. eurokinissi

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη με το EXPRESS ηλεκτροδοτούμενο τρένο. Η διαδρομή θα έχει διάρκεια μόλις 3 ώρες και 55 λεπτά - "Στόχος τα ηλεκτροκίνητα τρένα να αντικαταστήσουν τα παλιά" σημείωσε στο ραδιόφωνο News 24/7 ο Θ.Βούρδας γ.γ. του Υπουργείου Μεταφορών.

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί δρομολογείται στην γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη το πρώτο EXPRESS ηλεκτροδοτούμενο τρένο που θα καλύπτει τη διαδρομή σε 3 ώρες και 55 λεπτά.

Τα ηλεκτροδοτούμενα γρήγορα τρένα εντάσσονται πλέον στα καθημερινά τακτικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και με δύο σταθμούς σε Λιανοκλάδι και Λάρισα θα φτάνουν στη Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 55 λεπτά από τις 5 ώρες που είναι σήμερα.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται αρχικά από τρείς αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ανακατασκευάστηκαν από την ΕΕΣΣΤΥ και θα περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις για ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι και θα διαθέτουν ακόμη και WiFi. Πολύ σύντομα αναμένεται να έλθουν από την Ιταλία ακόμη δυο υπερσύγχρονες αμαξοστοιχίες αντίστοιχες με το “Ασημένιο βέλος” που είχε έλθει δοκιμαστικά στα περυσινά εγκαίνια της ΔΕΘ.

Το "Ασημένιο Βέλος", το τρένο που επιλέχθηκε από την ιταλική "Ferrovie dello Stato" (FS) για να πραγματοποιεί το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε λιγότερες από 4 ώρες. eurokinissi

Την νέα ηλεκτροδοτούμενη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, συνολικού μήκους 450 χλμ, αναμένεται να παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόμενος από τις Διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ καθώς και ολόκληρη τη σιδηροδρομική “Οικογένεια”.

Βούρδας: Στόχος τα ηλεκτροκίνητα τρένα να αντικαταστήσουν τα παλιά

Για το θέμα μίλησε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών Θάνος Βούρδας λέγοντας πως την ερχόμενη Δευτέρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ανακοινώσει τα δρομολόγια με τους νέους συρμούς που μειώνουν κατά πολύ τη διάρκεια του ταξιδιού.

“Ο χρόνος αυτός (4 ώρες) θα ισχύει για τα δρομολόγια express ενώ θα υπάρχουν και άλλα που θα κάνουν περισσότερες στάσεις και άρα περισσότερη ώρα” εξήγησε.

Ο Θάνος Βούρδας σημείωσε ακόμη ότι οι τιμές των εισιτηρίων θα μείνουν ίδιες, σε τρεις συρμούς θα υπάρχει εξαρχής wi-fi και στόχος είναι τα νέα ηλεκτροκίνητα τρένα να αντικαταστήσουν τα παλιά.

Πρόσθεσε ότι η ηλεκτροκίνηση μειώνει το κόστος παραγωγής στα τρένα, το ταξίδι γίνεται πιο εύκολο καθώς δεν θα χρειάζεται μετεπιβίβαση ούτε αναμονή για να αλλάξει η μηχανή του οχήματος.

Ανακοίνωσε τέλος ότι αύριο γίνεται η παρουσίαση του έργου παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα