2010 - 2012: Δόθηκαν 12.004 άδειες σε κρατούμενους φυλακών, παραβιάστηκαν 324

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ(ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΥΤΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ) --ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ(ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΥΤΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ) --ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις άδειες σε κρατούμενους την τριετία 2010 - 2012 και τις παραβιάσεις αυτών. Είχαν διαβιβαστεί τον Ιανουάριο του 2013 από τον πρώην υπουργό Αντ. Ρουπακιώτη

Στοιχεία για τις άδειες που χορηγήθηκαν σε κρατούμενους είχε αποστείλει, στις αρχές του 2013, στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, με αφορμή φαινόμενα κρατουμένων που δεν επέστρεψαν στις φυλακές έπειτα από άδειες που τους είχαν χορηγηθεί.

Το απαντητικό έγγραφο που υπέγραφε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, τον Ιανουάριο του 2013, ενημέρωνε ότι ο αριθμός των τακτικών αδειών που χορηγήθηκαν σε κρατούμενους την τριετία 2010 έως και 2012 ήταν 12.004 και ο αριθμός παραβιάσεων αυτών των αδειών, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ήταν 324.

Οι παραβιάσεις τακτικών αδειών από κρατούμενους που είχαν καταδικασθεί σε ποινές κάθειρξης, τη συγκεκριμένη τριετία ήταν 292 και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι περιπτώσεις χορήγησης τακτικής άδειας σε κρατούμενους που είχαν παραβιάσει τους όρους χορήγησης τακτικής άδειας ήταν 40.

Ο κ. Ρουπακιώτης ενημέρωνε επίσης τον βουλευτή ότι στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η εξέταση της δυνατότητας παρακολούθησης των κρατουμένων, μέσω συσκευών γεωεντοπισμού, κατά το χρονικό διάστημα που απουσιάζουν από το Κατάστημα Κράτησης ευρισκόμενοι σε τακτική άδεια.

Ο κ. Ψυχάρης, που είχε απευθύνει την ερώτηση και αίτησης κατάθεσης εγγράφων στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, επικαλείτο στοιχεία και από την ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τα οποία αρκετοί από τους κρατούμενους επιδίδονται σε παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια της αδείας τους.

Ζητούσε επίσης να τροποποιηθεί το καθεστώς προκειμένου να προληφθούν φαινόμενα κακής χρήσης του δικαιώματος χορήγησης άδειας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για επιστροφή του Ξηρού στη βία. Η προειδοποίηση που αγνοήθηκε και το ρεβεγιόν με τους Πυρήνες της Φωτιάς

Έρευνα για την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό

Άφαντος ο Χριστόδουλος Ξηρός: Πολιτική απόφαση η απόδραση του σύμφωνα με τον δικηγόρο του

SHARE:

24Media Network