25η Μαρτίου: Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. σε Αθήνα και Β. Ελλάδα για την αποφυγή επεισοδίων στις παρελάσεις

25η Μαρτίου: Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. σε Αθήνα και Β. Ελλάδα για την αποφυγή επεισοδίων στις παρελάσεις
Αστυνομικός στην μαθητική παρέλαση, Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ενδεικτικό του φόβου που έχουν οι Αρχές είναι ότι τα μέτρα συναποφασίστηκαν από τους κατά τόπους επικεφαλής με το Αρχηγείο ύστερα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη - Μόνο στην Αθήνα, 850 αστυνομικοί θα περιφρουρήσουν την μαθητική παρέλαση και 1.600 την στρατιωτική.

Μόνο εορταστικό δεν είναι φέτος το κλίμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, αφού οι φόβοι που προέρχονται και εκφράζονται από τους πολιτικούς του τόπου έχει μοιραία επηρεάσει και τις αποφάσεις της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων στις παρελάσεις εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ενδεικτικό του φόβου που έχουν οι Αρχές είναι ότι τα μέτρα συναποφασίστηκαν από τους κατά τόπους επικεφαλής με το Αρχηγείο ύστερα από τηλεδιάσκεψη.

Μόνο στην Αθήνα, 850 αστυνομικοί θα περιφρουρήσουν την μαθητική παρέλαση και 1.600 την στρατιωτική, ενώ έντονη αστυνομική παρουσία και περιφρούρηση θα υπάρχει στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών για την δοξολογία, στην κατάθεση στεφάνων και βεβαίως πέριξ των επισήμων, με τις προβλέψεις ακόμα και για τακτικές ασφαλούς απομάκρυνσης των επισήμων να είναι εντός του γενικότερου σχεδιασμού, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο, αλλά αυτό αφορά μάλλον ακραία σενάρια.

Έντονη και αυστηρή αστυνομική παρουσία θα αναπτυχθεί κατά μήκος της παρέλασης ώστε να μην επιτραπεί είσοδος ατόμων εντός της παρέλασης και υπάρχουν σχέδια περιορισμού και απομάκρυνσης τυχόν ατόμων που θα επιχειρήσουν να σηκώσουν πανό και να φωνάξουν συνθήματα.

Ανάλογα αυστηρά μέτρα θα τηρηθούν στην Θεσσαλονίκη και βεβαίως σε όλες τις πόλεις κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, όπου εκφράζονται και οι πιο έντονοι φόβοι, εξαιτίας της χρονικής και πολιτικής συγκυρίας.

Όλα αυτά εν τέλει συνθέτουν ένα μάλλον αφιλόξενο περιβάλλον για το εορταστικό κλίμα που θα όφειλε να έχει η επέτειος της εθνικής μας παλιγγενεσίας και για πολλοστή φορά την δεκαετία που διανύουμε οι εθνικές επέτειοι δεν έχουν μείνει ανεπηρέαστες από τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα