27χρονος ομογενής παρασκεύαζε και πουλούσε παράνομα τσιγάρα

27χρονος ομογενής παρασκεύαζε και πουλούσε παράνομα τσιγάρα

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, 27χρονος ομογενής για παράνομη παρασκευή και εμπορία τσιγάρων σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας

Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μηχάνημα μεγάλων διαστάσεων επεξεργασίας ακατέργαστου καπνού και παρασκευής τσιγάρων, (48) κούτες ακατέργαστου καπνού συνολικού βάρους περίπου 60 κιλών, (202) κουτιά με περιτυλίγματα και φίλτρα τσιγάρων κ.α.

Αναζητείται ο 35χρονος νόμιμος εκπρόσωπος στην Ελλάδα της αλλοδαπής ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 35χρονου νόμιμου εκπροσώπου στην Ελλάδα της αλλοδαπής ιδιοκτήτριας εταιρείας, με έδρα την Πολωνία, ο οποίος και αναζητείται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη βεβαίωση παραβάσεων σχετικών με τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα, αστυνομικοί της Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο στο παραπάνω κατάστημα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου συνελήφθη ο 27χρονος υπάλληλος καθώς διαπιστώθηκε παρασκευή τσιγάρων, με τη χρήση ειδικού μηχανήματος συσκευασίας, αποξηραμένων φύλλων καπνού και περιτυλιγμάτων τσιγάρων με φίλτρο, με σκοπό την περαιτέρω εμπορία τους.

Αναλυτικότερα, εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· μηχάνημα μεγάλων διαστάσεων επεξεργασίας ακατέργαστου καπνού και παρασκευής τσιγάρων,

· δύο (2) διαφημιστικά έντυπα πώλησης μηχανημάτων καπνού,

· σαράντα οχτώ (48) κούτες ακατέργαστου καπνού συνολικού μικτού βάρους περίπου 60 κιλών,

· διακόσια δύο (202) κουτιά, που περιείχαν διακόσια (200) περιτυλίγματα τσιγάρων, έκαστο με φίλτρο (συνολικά 40.400 τεμάχια),

· μία νάιλον συσκευασία, που περιείχε τριάντα πέντε (35) τσιγάρα

Επίσης, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας:

· ανασφάλιστη εργασία ενός (1) ατόμου - μη επίδειξη του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.),

· μη δήλωση έναρξης δραστηριότητας,

· μη επίδειξη Βιβλίων και Στοιχείων.

· μη επίδειξη Βιβλιαρίου Επισκευών και Συντήρησης Φορολογικών Ταμειακών Μηχανών

Για τις παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας, συντάχθηκαν σχετικές εκθέσεις και θα υποβληθούν στο αρμόδιο υποκατάστημα ΙΚΑ και Δ.Ο.Υ αντίστοιχα. Επίσης, οι συσκευασίες καπνού και τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Αθηνών προς υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Ο συλληφθείς με την κατ’ αυτού σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται σήμερα (14/6/2014), στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ναρκωτικά
SHARE:

24Media Network