Στις 28 Ιανουαρίου τα πρώτα μπλόκα των αγροτών για φέτος

Μπλόκο των αγροτών στο ύψος της Καρδίτσας, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018
Μπλόκο των αγροτών στο ύψος της Καρδίτσας, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 EUROKINISSI

Στην εθνική οδό στην Λάρισα, θα στηθεί το πρώτο, για φέτος, αγροτικό μπλόκο στο πλαίσιο της απόφασης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Αγροτικό μπλόκο αναμένεται να στηθεί στην εθνική οδό στη Λάρισα, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, από αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, στο πλαίσιο της απόφασης που υλοποιούν σε όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αγιά της Λάρισας από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας με εκπροσώπους των Δοικητικών Συμβουλίων των αγροτικών συλλόγων της περιοχής, συμφωνήθηκε το πλαίσιο των αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής Mπλόκων, αλλά και η συμμετοχή στο μπλόκο τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στη Λάρισα.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως τα βασικά αιτήματα των αγροτών αφορούν το κόστος παραγωγής, τις ανοιχτές τιμές στο βαμβάκι, την αύξηση του αφορολόγητου, τις αποζημιώσεις, αλλά και τους πλειστηριασμούς γης και κατοικίας για τους αγρότες με δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο".

Επίσης, οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, ενώ διεκδικούν, μεταξύ άλλων, να μην υπάρξουν περικοπές στις ενισχύσεις, να σταματήσουν τα "αγροτοδικεία", καθώς και συντάξεις στα 60 έτη για τους άνδρες και στα 55 έτη για τις γυναίκες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγρότες
SHARE:

24Media Network