29 ασυνόδευτα παιδιά ανάμεσα στου μετανάστες στην Ιεράπετρα

29 ασυνόδευτα παιδιά ανάμεσα στου μετανάστες στην Ιεράπετρα

Βρέθηκαν 29 παιδιά που ήταν ασυνόδευτα, την επιμέλεια των οποίων θα αναλάβει η Εισαγγελία και διατάσσει την προσωρινή κράτηση τους σε ειδικά κέντρα κράτησης παιδιών

Σε λεωφορεία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής επιβιβάστηκαν δεκάδες μετανάστες από το κλειστό γυμναστήριο Ιεράπετρας για να μεταφερθούν στην Αθήνα.

Πρόκειται για 137 μετανάστες από το Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν.

Βρέθηκαν 29 παιδιά που ήταν ασυνόδευτα, την επιμέλεια των οποίων θα αναλάβει η Εισαγγελία και διατάσσει την προσωρινή κράτηση τους σε ειδικά κέντρα κράτησης παιδιών.

Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία θα φροντίσουν την επαναπροώθηση τους στις χώρες καταγωγής τους.

Οι υπόλοιποι μετανάστες παραμένουν στο κλειστό γυμναστήριο Ιεράπετρας και θα γίνουν προσπάθειες να αναχωρήσουν μέχρι την Τρίτη, αφήνοντάς τους ελεύθερους.

Ο διοικητής του Νοσοκομείο Ιεράπετρας, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, σημείωσε πως όπως και τις πρώτες ημέρες συνεχίζεται η φιλοξενία των ταλαιπωρημένων μεταναστών στην Κρήτη, η οποία τους παρέχει ιατρική περίθαλψη, ζεστό νερό και κουβέρτες.

Τέλος, ο δήμαρχος και οι τοπικοί φορείς έχουν ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του πλοίου «Baris» από τον όρμο της Ιεράπετρας για τον κίνδυνο θαλάσσιας ρύπανσης και άλλων προβλημάτων στην περιοχή.

Πηγή: prismanews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταπέλτης η Εισαγγελέας για 7 μέλη του πληρώματος του πλοίου "Baris"

SHARE:

24Media Network