Αδελφός Βλαχάκου: Οι σκιές τους πλανώνται πάνω από το Αιγαίο και θα θυμίζουν πάντα ότι είναι ελληνικό

Αδελφός Βλαχάκου: Οι σκιές τους πλανώνται πάνω από το Αιγαίο και θα θυμίζουν πάντα ότι είναι ελληνικό

Ο αδελφός του Π. Βλαχάκου μιλάει για την τελευταία συνομιλία τους και το κράνος του ηρωϊκού υποπλοίαρχου που βρέθηκε πρόσφατα.

Για τις δραματικές ώρες της κρίσης στα Ίμια, μίλησε στον ant1 ο Νίκος Βλαχάκος, αδελφός του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, που σκοτώθηκε κατά την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου μαζί με τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό.

Χαρακτήρισε “νύχτα ντροπή για την Ελλάδα” τη νύχτα των Ιμίων, αναγνωρίζοντας ότι η χώρα βρέθηκε σε μία πολύ δύσκολη θέση που δεν περίμενε. “Τα τρία παλικάρια είναι ήρωες γιατί εκτέλεσαν το καθήκον τους προς την πατρίδα”, συμπλήρωσε.

“Πέσαμε σε βαρύ πένθος, όλες οι οικογένειες. Η απώλεια είναι πολύ μεγάλη ακόμη και σήμερα. Μου λείπει ο αδελφός μου. Λείπουν και οι υπόλοιποι στις οικογένειές τους”, ανέφερε για το χαμό των τριών ανδρών.

“Ποτέ δεν ειπώθηκε η αλήθεια για το τι συνέβη. Το πολυσέλιδο πόρισμα ήταν ανυπόγραφο, γράφοντας απλά ότι το ελικόπτερο έπεσε, χωρίς ενδείξεις ή αποδείξεις”, είπε αναφορικά με την εικόνα που έχουν οι οικογένειες για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου των τριών την μοιραία νύχτα. “Είναι κάτι που θα το ψάχνουμε, Κάποια στιγμή θα βρεθεί κάποιος που θα μας πει την αλήθεια. Θα μας κοιτάξει στα μάτια και θα μας το πει”, συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι και η αναφορά του στην τελευταία τηλεφωνική συνομιλία που πριν από την πτώση του ελικοπτέρου: “Μικρέ να προσέχεις! Αυτή ήταν η τελευταία μας συζήτηση τρεις μέρες πριν πεθάνει”.

Όπως αποκάλυψε, στον πατέρα του είχε παραδοθεί ένα κράνος που δεν ανήκε στον αδελφό του. Το πραγματικό κράνος που φορούσε βρήκε ύστερα από πολλά χρόνια ένας ψαράς στην Κάλυμνο. Το κράνος βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο σπίτι του κ. Βλαχάκου, που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “θα αποτελεί κληρονομιά για τις κόρες μου”.

“Αυτοί οι τρεις ήρωες είναι οι άγρυπνοι φρουροί του Αιγαίου. Οι σκιές τους πλανώνται πάνω από το Αιγαίο, πλανώνται πάνω από τα Ίμια και όταν θα ηχήσουν πάλι οι σειρήνες της αμφισβήτησης στο Αιγαίο μας θα θυμίζουν πάντα ότι το Αιγαίο είναι ελληνικό και δεν πρόκειται να μοιραστεί”, υπογράμμισε τέλος ο κ. Βλαχάκος.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα