Ελ. Βενιζέλος: Τι πραγματικά συνέβη με τις “ύποπτες” πτήσεις

Ελ. Βενιζέλος: Τι πραγματικά συνέβη με τις “ύποπτες” πτήσεις
Αστυνομικοί των Κ9 στο αεροδρόμιο "Ελεθέριος Βενιζέλος" Eurokinissi

Από την Ολλανδία ήρθε η πληροφορία για ύποπτες κινήσεις σε ορισμένες από τις πτήσεις που πραγματοποιούνταν από Λονδίνο προς την Αθήνα, ωστόσο διαπιστώθηκε πως ουδέποτε υπήρξε ουσιαστικός κίνδυνος για αεροπειρατεία.

Τα τέσσερα αεροσκάφη που πλησίαζαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Ελευθέριος Βενιζέλος και για τα οποία εξετάστηκε το ενδεχόμενο αεροπειρατείας, είχαν απογειωθεί όλα από Λονδίνο. Πρόκειται για δύο πτήσεις τις Aegean, μια της British Airways και μια (την τελευταία χρονικά, με ώρα προσγείωσης 20.00) της Easyjet με αριθμό πτήσης EZY 8087.

Μετά την απογείωσή τους και ενώ κατευθύνονταν προς την Αθήνα, έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος σήμα από το Κέντρο Ελέγχου αεροδρομίου της Ολλανδίας, για ύποπτες κινήσεις σε κάποια από αυτά τα αεροσκάφη και ζητήθηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο της αεροπειρατείας.

Ωστόσο, από την Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, ουδέποτε χάθηκαν τα ίχνη ή η επικοινωνία με το πλήρωμα των αεροσκαφών. Επομένως, αναμενόταν μόνο η προσγείωση για την τυπική επιβεβαίωση πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Έτσι και έγινε όταν τελικά προσγειώθηκαν οι τρεις πρώτες πτήσεις (δύο της Aegean και αυτή της British) ενώ η τυπική επιβεβαίωση έγινε και στην τελευταία πτήση της Easyjet. Αξίζει να σημειωθεί πως και τα τέσσερα ήταν αεροσκάφη της Airbus.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα