Άφαντος ο Χριστόδουλος Ξηρός: Πολιτική απόφαση η απόδραση του σύμφωνα με τον δικηγόρο του

Άφαντος ο Χριστόδουλος Ξηρός: Πολιτική απόφαση η απόδραση του σύμφωνα με τον δικηγόρο του
ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 17ΝΟΕΜΒΡΗ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 05/12/05) (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δεν παρουσιάστηκε στο Α.Τ. ο Χριστόδουλος Ξηρός. Πολιτική η απόφαση του να μην παρουσιαστεί στο Αστυνομικό Τμήμα σύμφωνα με τον δικηγόρο του (Vid)

Δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας ο Χριστόδουλος Ξηρός για να δώσει το “παρών” στο πλαίσιο εννιαήμερης άδειας που είχε πάρει.

Από χθες το βράδυ υπάρχει κινητοποίηση της αστυνομίας σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

“Πολιτική απόδραση η απόφαση του, συνεπής με την μέχρι τώρα δράση του”, είναι η κίνηση του Χριστόδουλου Ξηρού, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Φραγκίσκο Ραγκούση, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Σχολίασε επίσης ότι αιτήματα που έχει υποβάλλει μέχρι σήμερα και απορρίφθηκαν ενδεχομένως να τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. “Μπόρεσε και ξέφυγε όπως κάθε επαναστάτης πρέπει να κάνει”. Υπογράμμισε ωστόσο πως δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τον πελάτη του.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ, ο Χ. Ξηρός βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού από την 1η Ιανουαρίου και έπρεπε να πηγαίνει καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα της Καλλικράτειας.

Τη Δευτέρα, μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχε εμφανιστεί, ενώ είχε ζητήσει άδεια για να επισκεφθεί συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα. Στην Καλλικράτεια βρίσκεται το σπίτι της αδερφής του.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός αναζητείται μέχρι αυτή την ώρα. Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί εις βάρος του για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Σημειώνεται ωστόσο πως έχει περιθώριο να επιστρέψει στη φυλακή μέχρι αύριο. Στο παρελθόν είχε λάβει και πάλι άδεια έξι φορές, αλλά ήταν τυπικός στην υποχρέωση εμφάνισης του στο τοπικό Α.Τ.

Δεν υπάρχει ακόμα κανένα σχόλιο από πλευράς αστυνομίας. Από τους έγκλειστους της 17 Νοέμβρη μόνο οι Γιωτόπουλος και Κουφοντίνας δεν έχουν πάρει άδεια.

Να γυρίσει στη φυλακή καλεί το γιο του ο πατέρας Τριαντάφυλλος Ξηρός

Την πράξη του γιου του καταδίκασε ο Τριαντάφυλλος Ξηρός, ενώ συγχρόνως του έστειλε μήνυμα να επιστρέψει στη φυλακή.

“Θέλω να του πω ότι έκανε μεγάλη ανοησία. Δεν έπρεπε… Να γυρίσει πίσω, δεν έκανε καλά”, δήλωσε ο πατήρ Τριαντάφυλλος στο MEGA. Παράλληλα απέρριψε το ενδεχόμενο ο Χριστόδουλος Ξηρός να έχει πάει στην Ικαρία

“Οι αστυνομικοί ήρθαν στο σπίτι μας στις 2.30 τα μεσάνυχτα να ψάξουν. Τους είπα ”ορίστε, περάστε”, είδαν όλα τα δωμάτια”, πρόσθεσε ο ιερέας, ενώ γείτονες ανέφεραν πως ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πάει πολλές φορές με άδεια στο σπίτι του, χωρίς να κάνει κάτι περίεργο.

“Στην εκκλησία ερχόταν και πήγαινε σπίτι, δεν είχε τίποτε ιδιαίτερο, δεν ακούστηκε τίποτα”, είπαν χαρακτηριστικά.

Επιδείνωση της υγείας του Σάββα Ξηρού

Τα ξημερώματα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε από τις φυλακές Κορυδαλλού η μεταφορά του Σάββα Ξηρού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

Η κατάσταση της υγείας του Σ. Ξηρού έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα και είχε υποβάλει αίτημα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη και της Παναγιώτας Ρούπα το Καλοκαίρι του 2012. Το ζευγάρι που έχει κεντρικό ρόλο στην οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας” δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς, ούτε και στη δίκη τους, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, στις αρχές του Ιουλίου.

Και οι δύο είχαν αποφυλακιστεί στις 11 Οκτωβρίου του 2011, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προφυλάκισής τους (είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2010). Μαζί τους είχε αφεθεί ελεύθερος και ο έτερος κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση Κώστας Γουρνάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα