Αφυγραντήρας. Τι είναι και πώς να διαλέξεις!

Αφυγραντήρας. Τι είναι και πώς να διαλέξεις!

O απόλυτος οδηγός για την επιλογή της πιο αξιόπιστης λύσης για την αντιμετώπιση της υγρασίας. Δες μεγάλη ποικιλία σε Αφυγραντήρες

Ο αφυγραντήρας είναι μία από τις πιο αξιόπιστες λύσεις αντιμετώπισης της υγρασίας!

Φυσικά, δεν πρέπει να παρερμηνεύουμε και να θεωρούμε ότι η υγρασία είναι κάτι άσχημο. Όταν όμως δεν βρίσκεται σε επιθυμητά επίπεδα, χρειάζεται να την αντιμετωπίσεις!

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις πρόβλημα υγρασίας στο σπίτι σου:

-Αν έχεις παρατηρήσει μαύρα σημάδια μούχλας στους τοίχους

-Αν έχει σκάσει ή φουσκώσει το ξύλινο πάτωμα ή αντίστοιχα κάποια ξύλινη πόρτα

-Αν έχεις απλώσει ρούχα μέσα στο σπίτι αλλά δεν στεγνώνουν με τίποτα

-Αν σε κάποιο δωμάτιο υπάρχει έντονη μυρωδιά υγρασίας

-Αν κάποιος τοίχος του σπιτιού σου έχει φουσκώσει και σε κάποια σημεία έχει ξεφλουδίσει η μπογιά ή η ταπετσαρία

-Αν τα παράθυρά σου θαμπώνουν και ενίοτε σχηματίζονται και σταγόνες νερού σε αυτά

Πώς οι αφυγραντήρες βοηθούν στην αντιμετώπιση της υγρασίας;

Aπορροφούν την υγρασία που βρίσκεται στον αέρα του χώρου, εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη μούχλας. Πώς; Την αποθηκεύουν σε ένα ειδικό δοχείο στο εσωτερικό τους ή συνδέονται απευθείας με την αποχέτευση του σπιτιού. Με τη χρήση τους επιτυγχάνονται καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για πιο ευχάριστη και υγιή ατμόσφαιρα!

Ακόμα, οι περισσότεροι σύγχρονοι αφυγραντήρες διαθέτουν μία ξεχωριστή λειτουργία για το στέγνωμα ρούχων! Μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις έναν αφυγραντήρα για να στεγνώσεις τα ρούχα γρήγορα, διασφαλίζοντας ότι δεν θα δημιουργηθούν φαινόμενα υπερβολικής υγρασίας.

Πώς επιλέγεις όμως αφυγραντήρα;

Εννοείται πως υπάρχει τεράστια ποικιλία και μπορείς να βρεις αυτό ακριβώς που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Κάποια ενδεικτικά στοιχεία είναι:

- Να έχει τη δυνατότητα αφαίρεσης όγκου υγρασίας αντίστοιχη με τις ανάγκες που επιθυμείς να καλύψεις ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου σου.

- Να έχει χαμηλά επίπεδα θορύβου λειτουργίας.

- Τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά του, όπως η απαιτούμενη θερμοκρασία και η σχετική υγρασία, στην οποία αποδίδει τον υποσχόμενο όγκο νερού (σημειωτέον ότι η απόδοση του αφυγραντήρα αυξάνεται, όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία και η υγρασία του χώρου στον οποίο λειτουργεί).

- Να μεταφέρεται εύκολα (φορητότητα).

- Επιπλέον ειδικές λειτουργίες όπως η αυτόματη επαναφορά σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και η δυνατότητα ιονισμού, θεωρούνται αξιόλογα πλεονεκτήματα.

Δες μεγάλη ποικιλία σε Αφυγραντήρες εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Praktiker16
SHARE:

24Media Network