Αγάπη χωρίς σύνορα: Ζευγάρι από τη Συρία παντρεύτηκε στην Ειδομένη

Αγάπη χωρίς σύνορα: Ζευγάρι από τη Συρία παντρεύτηκε στην Ειδομένη

Στιγμές χαράς στον καταυλισμό της Ειδομένης. Γάμος σε αντίσκηνο για δύο νέους από τη Συρία (vid+pics)

Ξεχωριστές ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν πριν λίγες μέρες στην Ειδομένη, καθώς δύο πρόσφυγες από τη Συρία, αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους.

Ο 27χρονος Saher και η 20χρονη Ruqaiya έφυγαν από την πατρίδα τους πριν από 3,5 μήνες, αφήνοντας πίσω τις οικογένειες τους. Το ζευγάρι ήλπιζε να φτάσει στη Γερμανία, όπου έχουν συγγενείς και φίλους. Αλλά εδώ και έξι εβδομάδες είναι “εγκλωβισμένο” στον καταυλισμό της Ειδομένης, μαζί με περίπου 10.000 ακόμα άτομα.

“Αποφασίσαμε να παντρευτούμε εδώ. Ήταν γραφτό να παντρευτούμε χωρίς την παρουσία των οικογενειών μας. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι”, δήλωσε ο γαμπρός στο CNN.

 

Ακολούθησε τρίωρο γλέντι, έξω από την σκηνή των νεονύμφων με αναψυκτικά και λουκούμια να προσφέρονται, μεταξύ άλλων και παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Συρίας.

Οι άνθρωποι του καταυλισμού “έβαλαν το χεράκι” τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μια γιατρός από τη Σαουδική Αραβία έφτιαξε ελληνικό φαγητό, Σύριοι οργάνωσαν την τελετή και εθελοντές βοήθησαν με τα υπόλοιπα, όπως αποκάλυψε ο Saher ενώ κάποιος φρόντισε ακόμα και για τη γαμήλια τούρτα.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα