Αγρότες: Μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα – Τα αιτήματά τους

Αγρότες: Μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα – Τα αιτήματά τους
onlarissa

Στους δρόμους βγήκαν οι αγρότες της χώρας την Κυριακή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Με τρακτέρ γέμισαν οι κεντρικοί δρόμοι πολλών περιοχών της χώρας την Κυριακή (22/01). Οι αγρότες ζητούν λύσεις και ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση, θέτοντας στο επίκεντρο του διεκδικητικού τους πλαισίου, το υψηλό κόστος παραγωγής και τη διάθεση των προϊόντων τους.

Παράταξη τρακτέρ στον Τύρναβο

Μαζική ήταν η συμμετοχή των αγροτών της περιοχής του Τυρνάβου σήμερα, Κυριακή στην διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης, όπου συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους λαμβάνοντας μέρος σε μεγάλο συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου και η ΕΟΑΣΝΛ δίνοντας το σύνθημα.

onlarissa

onlarissa

onlarissa

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Τυρνάβου και η Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ. έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους στο πλαίσιο των αποφάσεων της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, διεκδικώντας:

  • Ικανοποιητικό πόσα που θα καλύπτουν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες κάθετα τις ποικιλίες ροδακίνων-νεκταρινιών, επιτραπέζιων και οινοποιήσιμων σταφυλιών, αχλαδιών, κερασιών, αμυγδάλων.
  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, όπως δίνεται κάθε χρόνο στους εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους.
  • Ουσιαστική επιδότηση σε γεωργικά λιπάσματα-φάρμακα και ζωοτροφές.
  • Πλαφόν στην τιμή της Κιλοβατώρας στα 0,7 λεπτά στο αγροτικό ρεύμα.
  • Κατάργηση του προστίμου της πράσινης ενέργειας, αλλά και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.
  • Αποζημίωση στο σεισμόπληκτο Δαμάσι και σε όλους τους σεισμόπληκτους στο 100% των ζημιών σε α’ και β’ κατοικία, σε αποθήκες, καταστήματα, από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τις προϋποθέσεις που κάνουν αδύνατη την όποια επισκευή – ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες. Το ίδιο και για τις ζημιές σε γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες.
  • Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υπογειοποίησης και βελτίωσης στον ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ στον Αμπελώνα.

Θεσσαλονίκη: Στο δρόμο οι αγρότες – Συγκέντρωση στα Βασιλικά

Οι αγρότες των Βασιλικών, όπως αναφέρει το typosthes, πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στις 12:00 μπροστά από το κτήριο του Συνεταιρισμού.

Οι αγρότες διεκδικούν “γενναία επιδότηση ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, και πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, αφορολόγητο πετρέλαιο στη μάνικα για όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, διασφάλιση των αγροτοκτηνοτρόφων από τα φέσια των εμπόρων, μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους”.

Έδεσσα: Δυναμικές κινητοποιήσεις αγροτών

Σύμφωνα με το pellanews, με τρακτέρ γέμισαν και οι κεντρικοί δρόμοι της Έδεσσας με τους αγρότες να δίνουν βροντερό παρόν στην πρωτεύουσα της Πέλλας.

Αγρότες από τα γύρω χωριά της Έδεσσας πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για τα προβλήματα που επικρατούν στον αγροτικό κόσμο αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν στο κόστος παραγωγής.

pellanews

Οι αγρότες έστειλαν ειρηνικό μήνυμα πως η κατάσταση έχει φτάσει στα όρια της και ζήτησαν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσουν να καλλιεργούν την γη τους και να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα