ΑΓΡΟΤΕΣ

Σούπερ Μάρκετ

“Φωτιά” τα κόστη σε τρόφιμα, ενοίκια, μεταποίηση - “Επιταγή αγωνίας” από παραγωγούς και νοικοκυριά

Με τις τιμές σε τέτοια επίπεδα και με νέες ανατιμήσεις να βρίσκονται καθ' οδόν εν όψει Πάσχα είναι προφανές ότι δεν χωρά εφησυχασμός ή αλαζονικές συμπεριφορές.

Η νέα κουλτούρα στην εκπαίδευση αγροτών στην Ελλάδα και το στοίχημα των εξαγωγών

Η νέα κουλτούρα στην εκπαίδευση αγροτών στην Ελλάδα και το στοίχημα των εξαγωγών

Η Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του οργανισμού "Νέα Γεωργία Νέα Γενιά" μιλά στο NEWS 24/7 για το πρώτο εξειδικευμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα για εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη λαχαναγορά του Ρέντη

Ακρίβεια: Η "απειλή" της ντομάτας

Ανησυχία προκαλούν οι ανατιμήσεις. Φόβοι ακόμη και για την επισιτιστική επάρκεια την ώρα που η ΕΕ αναβάλει ξανά τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενέργεια. Τα μηνύματα Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στη Λαχαναγορά του Ρέντη.

Τρακτέρ

Αναβρασμός στους αγρότες - Ζητούν στήριξη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία 

Οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή είναι πολλαπλές. Ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε χθες μέτρα και για τους αγρότες, που ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο.

Στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μάχη για την ψήφο των αγροτών, από τις Βρυξέλλες στη Θεσσαλία

Τη σημασία στήριξης των αγροτών επεσήμανε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αφρικανικής Ένωσης. Με κινητοποιήσεις "απαντούν" οι αγρότες.

Στην Θεσσαλία των εξοργισμένων αγροτών σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Θεσσαλία των εξοργισμένων αγροτών σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Θράσος η άρνηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια ενώ ξοδεύει δις σε απευθείας αναθέσεις και διορισμούς διεμήνυσε χθες από την Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπλόκο των αγροτών από τη Θεσσαλία . Φωτο αρχείου.

Θεσσαλία: Στον κόμβο της Νίκαιας συγκεντρώνονται οι αγρότες

Ραντεβού στον κόμβο της Νίκαιας έχουν δώσει για σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλίας διεκδικώντας ικανοποίηση των αιτημάτων τους που σχετίζονται -μεταξύ άλλων-με το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Αγρότης στη Νάξο (φωτογραφία αρχείου)

Ακρίβεια: Το κόστος απειλεί την πρωτογενή παραγωγή - Μείζον πρόβλημα η εγκατάλειψη της υπαίθρου

Μείζων είναι ο κίνδυνος, λόγω χρόνιων παθογενειών αλλά και εκτίναξης του κόστους παραγωγής, να εγκαταλειφθεί η γη και η ζωική παραγωγή, με επιπτώσεις της κατάστασης αυτής στην επισιτιστική ασφάλεια της χώρας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Λιβανός: Κίνητρο για συνέργειες η επιστροφή ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο

Η επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου λειτουργεί σύμφωνα με την κυβέρνηση ως ένα κίνητρο για συνένωση δυνάμεων, για συμμετοχή, αλλά και σύσταση νέων συλλογικών σχημάτων στον πρωτογενή τομέα.

Αγρότης

Αγροτικό πετρέλαιο: Επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης - Ποσά και δικαιούχοι

Το σύνολο των παρεμβάσεων για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, εκτός Προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ. Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Διαδήλωση αγροτών στην Ινδία

Ινδία: Οκτώ νεκροί σε διαδήλωση αγροτών

Τα επεισόδια ξέσπασαν γύρω από τα αυτοκίνητα της υπουργικής οχηματοπομπής, ενώ σύμφωνα με τους διαδηλωτές, ένα από αυτά συνέθλιψε τέσσερις διαδηλωτές, σκοτώνοντάς τους.