Αγροτικοί σύλλογοι καταθέτουν τα αιτήματά τους σε υπουργεία και κόμματα

Αγροτικοί σύλλογοι καταθέτουν τα αιτήματά τους σε υπουργεία και κόμματα

Μετά από σύσκεψη, που οργανώθηκε από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας και πραγματοποιήθηκε στον στον Παλαμά, αποφασίστηκαν τα αιτήματα που θα υποβάλουν σε υπουργεία και κόμματα

Συνολικά επτά αιτήματα αποφάσισαν να υποβάλλουν οι αγροτικοί σύλλογοι που πραγματοποίησαν σύσκεψη στον Παλαμά, η οποία συγκαλέστηκε από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, κ. Βαγγέλης Μπούτας, ενημέρωσε τους αγρότες για τους καρπούς της συνάντησης του με τη Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Αποστόλου, αναφέροντας πως δεν υπήρξε καμία δέσμευση καθώς η νέα κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργάτες και αποφάσισαν να ζητήσουν:

1. Απαλλαγή από τη φορολόγηση για πρώτα 2.500 ευρώ εισοδήματος για το 2014 και να μη φορολογηθούν οι επιδοτήσεις.

2. Να μην ισχύσουν οι περικοπές των ενισχύσεων με την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

3. Να δοθούν καλλιεργητικά δάνεια στους αγρότες με ευνοϊκούς όρους.

4. Να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο και μειωμένο κατά 50% ρεύμα.

5. Η πιστοποίηση χρήσης των φυτοφαρμάκων να γίνεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου δωρεάν χωρίς την καταβολή παραβόλων. Να μην πληρώνουν παράλληλα οι αγρότες νέα χαράτσια τύπου ΚΤΕΟ για τα ψεκαστικά μηχανήματα.

6. Να δοθούν εξισωτικές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012. Οι ενισχύσεις να δίνονται με γνώμονα το ζωικό κεφάλαιο και όχι τους βοσκότοπους.

7. Να μην ισχύσουν τα στενά περιθώρια για τις αιτήσεις ΟΣΔΕ και να γίνονται δωρεάν σε κτηνοτρόφους και αγρότες.

(Πηγή: inagreece.gr)

SHARE:

24Media Network