Αιματηρός αποδείχτηκε ο Ιούνιος στους δρόμους της Αττικής με 18 νεκρούς

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Στην περιοχή της Αττικής τον Ιούνιο, βεβαιώθηκαν 18.340 παραβάσεις, από τις οποίες 811σε βαθμό πλημμελήματος

Αιματηρός αποδείχτηκε δυστυχώς και ο Ιούνιος στους δρόμους της Αττικής. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 509 τροχαία ατυχήματα με 604 παθόντες και ειδικότερα 18 θανατηφόρα τροχαία με 18 νεκρούς, 19 σοβαρά τροχαία με 21 σοβαρά τραυματίες και 472 ελαφρά τροχαία με 565 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

ADVERTISING

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 18.340 παραβάσεις, από τις οποίες 811σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν 881 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 96 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 2.345 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 257 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 411 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 637 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 1.392 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

SHARE:

24Media Network