Αιματηρός ο Οκτώβριος στους δρόμους της Αττικής με 711 παθόντες

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Από την Τροχαία βεβαιώθηκαν 612 τροχαία ατυχήματα με 711 παθόντες και ειδικότερα, 16 θανατηφόρα με 17 νεκρούς. Κύριες παραβάσεις, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η μη χρήση ζώνης και κράνους και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Αιματηρός αποδείχτηκε δυστυχώς ο Οκτώβριος στους δρόμους της Αττικής, αφού στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 612 τροχαία ατυχήματα με 711 παθόντες και ειδικότερα, 16 θανατηφόρα με 17 νεκρούς, 13 σοβαρά με 14 σοβαρά τραυματίες, 583 ελαφρά με 680 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 26.322 παραβάσεις από τις οποίες 887 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν 899 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 91 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 2.778 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 312 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 493 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 740 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 1.382 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Από την Τροχαία σημειώνεται, ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Τροχαία
SHARE: