Αίρεται η επιστράτευση των ναυτεργατών

Μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ, δεκάδες φορτηγά συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προκειμένου να μεταφέρουν προϊόντα προς την Κέρκυρα. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ, δεκάδες φορτηγά συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προκειμένου να μεταφέρουν προϊόντα προς την Κέρκυρα. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Τέλος της επιστράτευσης των πληρωμάτων πλοίων του εμπορικού ναυτικού από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Την Πέμπτη το υπουργείο ναυτιλίας προχώρησε στην άρση της πολιτικής κινητοποίησης των πληρωμάτων πλοίων του εμπορικού ναυτικού και της επίταξης των υπηρεσιών τους.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και μετά την εισήγηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, "αίρεται η πολιτική κινητοποίηση των πληρωμάτων των δρομολογημένων επιβατηγών, επιβατηγών οχηματαγωγών και φορτηγών οχηματαγωγών πλοίων του Εμπορικού Ναυτικού που είχε επιβληθεί με την υπ' αριθμ. Υ290/29-11-2010 απόφαση".

Επίσης με απόφαση του κ. Μουσουρούλη αίρεται η επίταξη των υπηρεσιών των πληρωμάτων των δρομολογημένων επιβατηγών, επιβατηγών οχηματαγωγών και φορτηγών οχηματαγωγών πλοίων του Εμπορικού Ναυτικού και η ισχύς της απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Στη δήλωση του ο υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε ότι:

"Με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά η κυβέρνηση αίρει την πολιτική κινητοποίηση των επιβατηγών πλοίων και την επίταξη των υπηρεσιών των πληρωμάτων τους που ισχύει εδώ και δυο χρόνια. Οι λόγοι έπαυσαν να υπάρχουν. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Σε αυτή την προσπάθεια, να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί".

Για την ιστορία λέμε πως η επιστράτευση έγινε τον Νοέμβριο του 2010, μετά την πολυήμερη απεργία που είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και είχε κριθεί συνταγματική από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιδράσεις για την επιστράτευση

SHARE:

24Media Network