Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η Σταυρούλα Κουράκου

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η Σταυρούλα Κουράκου
Στιγμιότυπο από τις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού Eurokinissi

Ζητά να αφεθεί ελεύθερη ενώ την ίδια ώρα οι δικαστικές αρχές πραγματοποιούν συναντήσεις στη Χάγη για την εξέλιξη της ποινικής υπόθεσης στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Αίτημα αποφυλάκισης υπέβαλε η Σταυρούλα Κουράκου, η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, που κρατείται προσωρινά για την υπόθεση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού.

Έχοντας συμπληρώσει δύο και πλέον μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού, κατέθεσε αίτημα στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα, με το οποίο ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους. Την απόφαση αναμένεται να εκδώσει η δικαστική λειτουργός, αφού πρώτα υποβληθεί σχετική εισαγγελική εισήγηση.

Στο μεταξύ, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών και για την οποία έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, φαίνεται πως απασχολεί και άλλες χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς που χειρίζονται την έρευνα βρέθηκαν στη Χάγη όπου συναντήθηκαν με τέσσερις συναδέλφους τους από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Κύπρο. Πρόκειται για τις τέσσερις χώρες από τις οποίες οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει να συνδράμουν δικαστικά έτσι ώστε να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί του ζεύγους. Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη συνάντηση υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών, ενώ προέκυψε ότι ήδη έχει ξεκινήσει σε ένα εκ των κρατών και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, όπου ελέγχεται αλλοδαπός ως ύποπτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα