Ακόμα στα αζήτητα τα δύο νεκρά αγγελούδια από τα Λεχαινά και το Αλεποχώρι

Ακόμα στα αζήτητα τα δύο νεκρά αγγελούδια από τα Λεχαινά και το Αλεποχώρι

Παραμένουν στο ψυγείο του νεκροτομείου του ΠΠΝΠ - Πρωτοβουλία Χ. Μπονάνου για να μπορέσουν να ταφούν τα δύο βρέφη

Πριν από μισό χρόνο η είδηση ότι μια γυναίκα από το Αλεποχώρι Αχαΐας ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το μόλις τριών μηνών αγοράκι της επειδή έκλαιγε και κατόπιν έβαλε το άψυχο κορμάκι του στην κατάψυξη είχε σοκάρει το πανελλήνιο.

Σήμερα εξίσου συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη της «Espresso» ότι έξι μήνες μετά το άτυχο βρέφος παραμένει σε ένα από τα συρτάρια του νεκροτομείου, άταφο. Το ίδιο συμβαίνει και με το άλλο μωρό από τα Λεχαινά Ηλείας, η μητέρα και η γιαγιά του οποίου το πέταξαν σε σκουπιδότοπο αμέσως μόλις γεννήθηκε!

Εκπληκτος δήλωσε ο διοικητής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από περίπου ένα μήνα. Ο νέος διοικητής ανέφερε ότι το θέμα με τα δύο άταφα μωρά, που θυμίζει σενάριο ταινίας «θρίλερ», το πληροφορήθηκε από την εφημερίδα και ανέλαβε να το διευθετήσει παρακάμπτοντας την υπερβολική γραφειοκρατία που κρατάει μέσα σε συρτάρια νεκροτομείου τους δύο αγγέλους:

«Πράγματι, εξακολουθούν να βρίσκονται στο ψυγείο του νεκροτομείου τα δύο βρέφη. Επειτα από την ενημέρωση που έλαβα από εσάς έδωσα εντολή στον νομικό σύμβουλο να κινήσει την προβλεπόμενη διαδικασία -μια και η υπόθεση έχει νομικό υπόβαθρο- ούτως ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι ταφές δημοσία δαπάνη ή δωρεά από κάποιο γραφείο κηδειών».

Τα δύο στυγερά εγκλήματα «πάγωσαν» την κοινή γνώμη το περασμένο καλοκαίρι, όμως τα μωρά, λόγω του ότι δεν έχουν δηλωθεί στο ληξιαρχείο, παραμένουν στο νεκροτομείο. Στην περίπτωση του Αλεποχωρίου μόνο η μητέρα μπορεί να υπογράψει, αλλά είναι προφυλακισμένη, ενώ ο πατέρας δεν έχει την αρμοδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο, διότι δεν είχε αναγνωρίσει το παιδί, το οποίο θεωρείται εκτός γάμου. Στην περίπτωση των Λεχαινών ούτε η μητέρα ούτε η γιαγιά μπορούν να υπογράψουν, καθώς είναι επίσης προφυλακισμένες και ο πατέρας είναι... αγνώστου ταυτότητας.

Πηγή: ilialive

SHARE:

24Media Network