Ακόμη δύο ενδοσκόπια που είχαν κλαπεί αποδόθηκαν στο Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας"

Ενδοσκόπια

Η ανάκτηση του ιατρικού εξοπλισμού επετεύχθη σε συνεργασία με τις Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες των ΗΠΑ και έρχεται σε συνέχεια της ανεύρεσης και απόδοσης στο Νοσοκομείο άλλων δύο ενδοσκοπίων που εντοπίστηκαν και παραδόθηκαν πίσω στην χώρα μας από τις Αρχές της Κολομβίας.

Αποδόθηκαν την Τετάρτη στο Διοικητή του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών "Άγιος Σάββας", από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ακόμη δύο από τα ενδοσκόπια που είχαν αφαιρεθεί στις 15 Μαΐου 2017 από το Νοσοκομείο, από τη σπείρα των Κολομβιανών.

Η ανάκτηση του προαναφερόμενου ιατρικού εξοπλισμού επετεύχθη σε συνεργασία με τις Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες των ΗΠΑ και έρχεται σε συνέχεια της ανεύρεσης και απόδοσης στο Νοσοκομείο άλλων δύο ενδοσκοπίων που εντοπίστηκαν και παραδόθηκαν πίσω στην χώρα μας από τις Αρχές της Κολομβίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η διεθνής εγκληματική οργάνωση των Κολομβιανών είχε καταφέρει να γίνει ο φόβος και ο τρόμος των Νοσοκομείων σε όλη την Ευρώπη, καθώς είχε αφαιρέσει ιατρικά μηχανήματα την τελευταία 4ετία από την Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Τσεχία, τη Πολωνία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Κροατία και βεβαίως την Ελλάδα.

Η Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές είχε καταφέρει να ταυτοποιήσει τα μέλη του κυκλώματος και να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σε βάρος τους. Πέρυσι τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο αντίστοιχα, εξαιτίας της ταυτοποίησης αυτών των κακοποιών από τις ελληνικές Αρχές εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Φρανκφούρτη Γερμανίας και την Κολομβία αντίστοιχα, δύο από τα μέλη της σπείρας που ευθύνονται για την κλοπή των γαστροσκοπίων από ελληνικά νοσοκομεία.

Στις 5 Νοέμβριου πέρυσι συνελήφθη από τις Αρχές της Κολομβίας, στην Μπογκοτά, ο 50χρονος Κολομβιανός, που είναι ένας από τους φυσικούς αυτουργούς των διαρρήξεων και στις 3 Δεκεμβρίου συνελήφθη από τις Αρχές της Γερμανίας, στην Φρανκφούρτη, η 25χρονη ομοεθνής τους, η οποία αναφερόταν ως παραλήπτρια των δεμάτων με τα ιατρικά μηχανήματα που τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφαίρεσαν από τα ελληνικά νοσοκομεία.

Στις 5 Ιουνίου, χάρη στα διεθνή εντάλματα των ελληνικών Αρχών, εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο του Μιλάνου Ιταλίας δύο ακόμη Κολομβιανοί από τα μέλη της σπείρας, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις ιταλικές Αρχές και επίσης παραδόθηκαν στην ελληνική Δικαιοσύνη. Όλοι οι δράστες ανήκουν σε μία πολυπληθή ομάδα κλεφτών που αφαιρούσαν γαστροσκόπια και ιατρικά μηχανήματα από νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη για λογαριασμό «πελατών» τους στην Λατινική Αμερική.

Μάλιστα, είχε αναπτυχθεί μία θεωρία σε αυτό ότι ίσως και να χρησιμοποιούσαν καρτέλ ναρκωτικών τα γαστροσκόπια αυτά για την κατάποση των αυτοσχέδιων "αυγών» κοκαΐνης, χωρίς αυτό βεβαίως να αποδειχθεί ποτέ ή ίσως να τα πωλούσαν απλά σε χαμηλότερες τιμές σε ενδιαφερόμενες κλινικές και ιατρεία καθώς ειδικά μία συγκεκριμένη μάρκα που είχαν βάλει στο «στόχαστρό» τους στην Αμερική και την Νότια Αμερική είναι πολύ πιο ακριβή από ότι ούτως ή άλλως είναι στην Ευρώπη και αυτή η εκδοχή κατέληξε και ως η επικρατέστερη.

Οι "μπούκες" των Κολομβιανών στα ελληνικά νοσοκομεία Η δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος πέρα από την οικονομική ζημία που προκαλούσε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ήταν και η προφανής αδυναμία που προκαλούσε για την διενέργεια σημαντικών εξετάσεων και μάλιστα σε βάρος εξαιρετικά ευπαθών ομάδων όπως ήταν οι καρκινοπαθείς. Υπενθυμίζεται επίσης, πως οι δράστες είχαν διαπράξει τις παρακάτω κλοπές σε ελληνικά νοσοκομεία:

-Στις 15 Μαΐου 2017 αφαίρεσαν από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ιατρικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ, -Το χρονικό διάστημα από 19 έως 22 Μαΐου 2017, από τα Γενικά Νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας αφαίρεσαν εξοπλισμό συνολικής αξίας 115.000 ευρώ και -Στις 21 Μαΐου 2017, από το γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, αφαίρεσαν δύο γαστροσκόπια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νοσοκομεία, Αστυνομία
SHARE:

24Media Network