Αλαλούμ: Πολίτης κάλεσε το “100” για την έκρηξη του Σαββάτου αλλά δεν εντοπίστηκε το σημείο

Αλαλούμ: Πολίτης κάλεσε το “100” για την έκρηξη του Σαββάτου αλλά δεν εντοπίστηκε το σημείο
Έρευνες της Αστυνομίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά από τηλεφώνημα για βόμβα EUROKINISSI

Μόλις έγινε γνωστή στο διαδίκτυο η ανάληψη ευθύνης για το περασμένο Σάββατο, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής μετέβη χθες και σήμερα στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων, στο αλσύλλιο, όπου εντόπισε το μαύρισμα στον πίσω μαντρότοιχο και υπολείμματα μηχανισμού τα οποία μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για επιβεβαίωση και ανάλυση

Συνεχίζεται το αλαλούμ στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση και έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού μικρής ισχύος, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων, στο αλσύλλιο, που είχε σαν αποτέλεσμα έκρηξη με μικρές υλικές ζημιές που περιορίστηκαν στην πίσω πλευρά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η έκρηξη δεν έγινε ποτέ αντιληπτή από τους περιπολούντες αστυνομικούς, έγινε όμως αντιληπτή από πολίτη που κάλεσε στο «100» και ενημέρωσε σχετικά. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που πήγαν στο σημείο, πραγματοποίησαν έλεγχο τη νύχτα του Σαββάτου, δεν είδαν τίποτα και αποχώρησαν θεωρώντας το συμβάν λήξαν…

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ενημερώθηκε για το γεγονός μόλις χθες το βράδυ, όταν αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σχετική ανάληψη ευθύνης από την ομάδα «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου».

Μόλις χθες το βράδυ λοιπόν μετέβηκε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στο σημείο και σήμερα το πρωί και τα υπολείμματα μηχανισμού, όπως μεταλλικά θραύσματα, καλώδια και υπολείμματα ρολογιού που εντόπισαν μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση.

Η μόνη ζημιά από την εξαιρετικά μικρής ισχύος έκρηξη ήταν ένα μαύρισμα στην εξωτερική πλευρά του μαντρότοιχου στην παλιά σκοπιά από την πίσω πλευρά και ίσως γι αυτό την νύχτα του Σαββάτου να μην έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς που έλεγξαν το σημείο.

Από την Αντιτρομοκρατική σαν  μία πρώτη ανάγνωση «βλέπουν» την ενέργεια ως προπαρασκευαστική, ως εκπαίδευση εν ολίγοις, αφού πρακτικά δείχνουν να έχουν γνώση συνδεσμολογίας ωρολογιακού μηχανισμού και έτσι πλέον φοβούνται νέο κύκλο χτυπημάτων.

Η συγκεκριμένη πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση εμφανίζεται να συμπράττει με το «Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / FAI-FRI», όπως στο παρελθόν έπραξε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα