Αλέξανδρος Μασιαλάς: Με ρίζες από τις Σέρρες κέρδισε μετάλλιο για τις ΗΠΑ στην ξιφασκία

Αλέξανδρος Μασιαλάς: Με ρίζες από τις Σέρρες κέρδισε μετάλλιο για τις ΗΠΑ στην ξιφασκία
©2013 SERGE TIMACHEFF/FIE/FENCINGPHOTOS.COM

Το πρώτο μετάλλιο στην ξιφασκία κέρδισαν οι ΗΠΑ μετά από 32 χρόνια χάρη στον ελληνικής καταγωγής Αλέξανδρο Μασιάλα και το προπονητή πατέρα του που γεννήθηκε στις Σέρρες

Όταν ο Φρίξος Μασιαλάς, παππούς του ασημένιου Ολυμπιονίκη με την σημαία των ΗΠΑ, Αλέξανδρου Μασιαλά, άφηνε πίσω τις Σέρρες για να δοκιμάσει την τύχη του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο γιός του Γρηγόρης ήταν μόνο δέκα χρονών. Όπως ανέφερε στη  ΕΡΑ Σερρών, ο κ. Μασίαλας, ο οποίος έχει επιστρέψει στην μακεδονική πόλη: "εκεί βρήκαμε ένα πρόγραμμα ξιφασκίας για να ασχολούνται τα παιδιά και έτσι και ο Γρηγόρης και η αδελφή του Χριστίνα και εγώ ασχοληθήκαμε με την ξιφασκία".

Ο Γρηγόρης Μασίαλας, πατέρας και προπονητής του Ολυμπιονίκη, είχε φθάσει και ο ίδιος σε πολύ υψηλό επίπεδο και η πρώτη του Ολυμπιακοί Αγώνες θα ήταν αυτοί της Μόσχας (σ.σ. την προηγούμενη χρονιά είχε κερδίσει χρυσό στους Παναμερικανικούς)  όμως το μποϋκοτάζ των Αμερικανών απέτρεψαν το ντεμπούτο του που ήρθε τέσσερα χρόνια αργότερα στο Λος Άντζελες όπου κατετάγη 5ος  και η Σεούλ. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική τόσο μέσω του Massialas Foundation όσο και ως προπονητής της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

Αλέξανδρος Μασιαλάς: Με ρίζες από τις Σέρρες κέρδισε μετάλλιο για τις ΗΠΑ στην ξιφασκία

Πέρα από τον Αλέξανδρο που χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην ξιφασκία μετά από 32 χρόνια, πλώρη για ολυμπιακό μετάλλιο βάζει στο μέλλον και η αδελφή του Σαμπρίνα (σ.σ. στην φωτογραφία μαζί με τον αδελφό της από την επίσκεψή τους στην Ελλάδα) η οποία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατηγορία των νεανίδων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολυμπιακοί Αγώνες, Ρίο 2016
SHARE:

24Media Network