Πρώτα στο αυτόφωρο και έπειτα στην Επιτροπή Ασύλου οι Τούρκοι στρατιωτικοί

Πρώτα στο αυτόφωρο και έπειτα στην Επιτροπή Ασύλου οι Τούρκοι στρατιωτικοί
MOTIONTEAM

Όπως προανήγγειλαν οι συνήγοροι των κρατουμένων, θα ζητηθεί αναβολή 48 ωρών από το δικαστήριο προκειμένου να προετοιμαστεί η υπεράσπισή τους

Οι οκτώ κρατούμενοι Τούρκοι στρατιωτικοί, στους οποίους η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απέδωσε χθες τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου, επρόκειτο να οδηγηθούν σήμερα το πρωί στην υπηρεσία ασύλου.

Το βράδυ του Σαββάτου, υποβλήθηκε ηλεκτρονικά αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου, για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων συνεντεύξεων επί τους αιτήματός τους.

Σημειώνεται, πως μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί εάν οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της υπηρεσίας ασύλου στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, ή στο κέντρο κράτησης με μετακίνηση της επιτροπής.

Νωρίτερα οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του αυτοφώρου στο οποίο όπως προανήγγειλαν οι συνήγοροι τους θα ζητήσουν 48ωρη αναβολή της δίκης. Η διαφοροποίηση του αρχικού προγραμματισμού οφείλεται ενδεχομένως σε διαδικαστικούς ή πρακτικούς λόγους, αφού αρχικά είχε προγραμματιστεί η παρουσία τους στην επιτροπή ασύλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δικηγόρος Τούρκων αξιωματικών: Δεν ήξεραν ότι γίνεται πραξικόπημα

Οι κατηγορίες σε βάρος των Τούρκων αξιωματικών. Παραμένουν υπό κράτηση, πριν τη δίκη για την αίτηση ασύλου

Τι θα γίνει με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

SHARE:

24Media Network