Άλκης Καμπανός: Έρευνα για ψευδή κατάθεση του ιατροδικαστή ζητά η εισαγγελέας

Άλκης Καμπανός: Έρευνα για ψευδή κατάθεση του ιατροδικαστή ζητά η εισαγγελέας
Σημείο δολοφονίας Άλκη Καμπανού Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η Εισαγγελέας του ΜΟΔ, όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, διέταξε να πραγματοποιηθεί εισαγγελική έρευνα για ψευδή κατάθεση και ψευδή πραγματογνωμοσύνη σε βάρος του ιατροδικαστή, Δημήτρη Γαλεντέρη.

Να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζήτησε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Κυριακή Κλιάμπα, όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς πραγματογνωμοσύνης σε βάρος του ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη.

Ο τελευταίος κατέθεσε σήμερα, Μ. Τρίτη (11/3) ως τεχνικός σύμβουλος δύο εκ των 12 κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας κι άλλα αδικήματα.

Η κ. Κλιάμπα καταλόγισε στον μάρτυρα προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου.

Ως αφορμή στάθηκε μία φωτογραφία που προσκόμισε ο ιατροδικαστής και περιλαμβάνεται στην ιατροδικαστική του γνωμάτευση.

Στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος του Άλκη δεν επήλθε από τα τραύματα που έφερε στο κεφάλι και ότι αυτά προκλήθηκαν από μπουνιές και κλοτσιές και όχι από κάποιο αντικείμενο, αλλιώς θα έπρεπε να συνδέονται με θλαστικά εντυπώματα.

Ο μάρτυρας, προκειμένου να τεκμηριώσει την επιστημονική του άποψη, χρησιμοποίησε στην τεχνική του έκθεση φωτογραφία από διεθνές επιστημονικό σύγγραμμα, υποστηρίζοντας ότι απεικονίζει ένα κρανίο με τραύμα από θλων όργανο (ράβδο).

Η εισαγγελέας, όμως, επικαλούμενη το συγκεκριμένο σύγγραμμα, παρατήρησε ότι πρόκειται για τραύμα που αποδίδεται σε νύσσον και τέμνον όργανο και συγκεκριμένα σε μπαλτά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα