Allou Fun Park στο NΕWS 24/7: “Δεν υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, η στάθμη του νερού ήταν επαρκής”

Allou Fun Park στο NΕWS 24/7: “Δεν υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, η στάθμη του νερού ήταν επαρκής”
Φωτο αρχείου INTIME

"Το βαγόνι ήταν στη θέση του" αναφέρει στο NEWS 24/7 η υπεύθυνη επικοινωνίας του Allou Fun Park όπου σημειώθηκε το ατύχημα με τους 4 τραυματίες. Αναμένεται πραγματογνώμονας ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο διευθυντής λειτουργίας που είχε συλληφθεί. Τι ισχυρίζεται ένας από τους τραυματίες.

“Δεν υπήρξε ποτέ εκτροχιασμός βαγονιού, και η στάθμη του νερού ήταν επαρκής. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα οτι δεν υπήρχε νερό μέσα στο παιχνίδι ή ότι εκτροχιάστηκε το βαγόνι. Το βαγόνι ήταν στη θέση του, τα παιδιά δεν ήταν μέσα στο βαγόνι. Δεν εκσφενδονίστηκαν, έπεσαν στο παρτέρι”. Αυτά αναφέρει  στο NEWS 24/7 η υπεύθυνη επικοινωνίας του Allou Fun Park όπου το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε ατύχημα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 ατόμων εκ των οποίον οι δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Νωρίτερα και μιλώντας στον ANT1, ένας απο τους επιβαίνοντες που τραυματίστηκε, ισχυρίστηκε πως “κατεβαίνοντας από τη δεύτερη μεγάλη ανηφόρα, δεν υπήρχε καν νερό και αμέσως στη στροφή το βαγόνι εκτροχιάστηκε (….) εμείς κρατιόμασταν δεξιά και αριστερά σε κάτι σίδερα και δεν είμαστε 12 χρονών παιδιά για να σηκωθούμε, αλίμονο. Εμείς να διασκεδάσουμε πήγαμε“.

Το αν σηκώθηκαν τα παιδιά απο το βαγόνι είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό προσωπικό του πάρκου εξέτασε ενδελεχώς το παιγνίδι και διαπίστωσε οτι δεν είχε καμία βλάβη” τονίζει η Μαρία Σταυριανάκη.

Όλα τα παιγνίδια του πάρκου, πριν ανοίξουν οι πόρτες και μπει ο κόσμος μέσα, ελέγχονται απο το τεχνικό προσωπικό για να τεθούν σε λειτουργία. Επ’ουδενί κανένα παιγνίδι δεν τίθεται σε λειτουργία αν υπάρχει έστω και μια μικρή υπόνοια οτι κάτι δεν πάει καλά. Επίσης, τα παγνίδια διαθέτουν αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Δηλαδή αν κάτι δεν δουλεύει καλά χτυπάει καμπανάκι. Δεν έγινε ούτε αυτό, γιατί δεν υπήρξε βλάβη στο παιγνίδι” πρόσθεσε.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του πάρκου συμπλήρωσε ακόμη πως “μπροστά από τα παιδιά υπήρχε μια άλλη βάρκα η οποία χωρίς κανένα πρόβλημα έφτασε στο τέρμα, και αποβιβάστηκαν εκείνοι που βρίσκονταν μέσα. Στην αμέσως επόμενη βάρκα, μετά απο λίγα δευτερόλεπτα, συνέβη το περιστατικό. Το παιγνίδι λειτουργούσε κανονικά και το περιστατικό συνέβη στην τελευταία στροφή πριν σταματήσει”.

Αναφορικά με τον ισχυρισμό του πολυτραυματία οτι δεν σηκώθηκαν καθόλου απο τη θέση τους,  η κα Σταυριανάκη είπε οτι “δεν μπορώ να το αμφισβητήσω αυτή τη στιγμή αλλα δεν μπορώ και να το αποδεχθώ χωρίς να το τσεκάρω, γιατί το πάρκο έχει κόσμο, προσωπικό αυτόπτες μάρτυρες”.

“Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί τα παιδιά έφυγαν απο το βαγόνι, βρισκόμαστε σε φάση εσωτερικού ελέγχου. Το μοναδικό πράγμα που μπορώ να πω είναι οτι όλα τα παγνίδια έχουν σαφείς οδηγίες για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτά. Κάθε παιγνίδι έχει τη δική του ταμπέλα με τις οδηγίες εισόδου. Το συγκεκριμένο παιγνίδι λέει οτι ‘πρέπει να είστε καθιστοί καθ’ όλη τη διάρκεια του παιγνιδιού, μην βγάζετε τα χέρια σας έξω απο το παιγνίδι, να είστε προσεκτικοί’. Δεν ξέρω αν όλα αυτά τηρήθηκαν, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι υπονοώ κάτι. Αλλά αυτή τη στιγμή αν δεν εξεταστούν όλοι οι παράγοντες, δεν μπορεί να βγεί σαφές συμπέρασμα. Γιατι αν κάποιος σηκωθεί ή κάνει μια κίνηση που μπορεί να δημιουργήσει μια ανισορροπία στο παιγνίδι, ενδεχομένως, καθώς υπάρχει μια φυγόκεντρος κίνηση, να μην μπορεί να τον συγκρατήσει. Αυτό όμως, αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να σας το βεβαιώσω και δεν είναι η επίσημη θέση του πάρκου” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις ζώνες ασφαλείας που δεν υπάρχουν στο συγκεκριμένο παιγνίδι,  η κα Σταυριανάκη τονίζει οτι “ο κατασκευαστής έχει ορίσει να μην υπάρχουν μπάρες και ζώνες ασφαλείας, γιατί στο συγκεκριμένο παιγνίδι αν του βάλεις μπάρες και ζώνες κινδυνεύεις περισσότερο, γιατί θα χτυπήσεις πάνω στη μπάρα, θα συμβεί κάτι με τη ζώνη και υπάρχει κίνδυνος να συμβεί κάτι χειρότερο. Κάθε πάρκο είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί επακριβώς τους κανόνες του κατασκευαστή.

Η κα Σταυριανάκη επισήμανε επίσης οτι “το παινγίδι έχει σφραγιστεί μέχρι να έρθει ανεξάρτητος πραγματογνώμονας που έχει ζητηθεί από τις αρχές, προκειμένου να ελέγξει την ασφάλεια του παιγνιδιού”.  Στο μεταξύ ο διευθυντής λειτουργίας του πάρκου που είχε συλληφθεί αφέθηκε ελεύθερος, “καθώς δεν υπήρξαν αρκετά στοιχεία που να συνηγορούν σε κάποια υπαιτιότητα του πάρκου”.

Σε σοβαρή κατάσταση δύο από τους τραυματίες

Και οι τέσσερις τραυματίες  μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες. Μία 20χρονη έχει διασωληνωθεί προληπτικά στη ΜΕΘ με κακώσεις στον θώρακα. Μια ακόμη τραυματίας νοσηλεύεται με διάσειση, ενώ ο τέταρτος υπέστη θλάση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα