Άμφισσα: Σήμερα η κηδεία της 13χρονης – Για ρατσισμό μιλάνε οι Ρομά

Άμφισσα: Σήμερα η κηδεία της 13χρονης – Για ρατσισμό μιλάνε οι Ρομά

Η Ομοσπονδία των Ρομά εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη της για το περιστατικό, τονίζοντας πως "απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές"

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Άμφισσα καθώς σήμερα στις 11 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της 13χρονης που έπεσε νεκρή τη Δευτέρα από τα πυρά του επιχειρηματία που αναζητείται από τις Αρχές.

Η αστυνομία έχει λάβει έκτακτα μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης υπό τον φόβο επεισοδίων, με δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται στην πόλη κάνοντας εμφανή την παρουσία τους.

“Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ”.

Παράλληλα με την καταδίκη της πράξης, η Ομοσπονδία των Ρομά εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη της για το περιστατικό, τονίζοντας πως “απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές”. Δηλώνει δε, την “απόλυτη εμπιστοσύνη” της στη Δικαιοσύνη.

Η Αστυνομία συνεχίζει να ερευνά εκτενώς την περιοχή σε μία προσπάθεια να εντοπιστεί ο 34χρονος, που υπέδειξαν οι Ρομά ως δράστη. Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού σοκαρισμένη μίλησε χθες στην κάμερα του Alpha. “Εγώ ήμουν εδώ. Αυτός πήγε να πάρει το πιστόλι και σκότωσε το κορίτσι μου. Είδα το κορίτσι μου κάτω νεκρό” ήταν τα λόγια που κατάφερε να αρθρώσει.

Σημειώνεται πως χθες, Τρίτη, λίγοι Ρομά συγκεντρώθηκαν με λοστούς και ρόπαλα στα χέρια στην κεντρική πλατεία της Άμφισσας, ζητώντας δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό του μικρού κοριτσιού.  Απείλησαν δε πως θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, προτού αποχωρήσουν ειρηνικά.

Όλα ξεκίνησαν μετά από διαπληκτισμό

O δημοσιογράφος Θανάσης Μερτζάνης του Star Κεντρικής Ελλάδας, μίλησε άλλωστε το βράδυ της Τρίτης στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή Διαδρομιστές.

Όπως είπε ο ίδιος: “Υπάρχουν πολλές εκδοχές, οι συνθήκες είναι αδιευκρίνηστες. Αρχικά στηριζόμαστε στις μαρτυρίες των κατοίκων Ρομά του καταυλισμού. Οι ίδιοι λένε ότι τη Δευτέρα, απογευματινές ώρες, ο φερόμενος ως δράστης πέρασε με μεγάλη ταχύτητα με το όχημά του από τον καταυλισμό, του έγινε παρατήρηση για να μην υπάρξει ατύχημα με κάποιο παιδί, υπήρξε διαπληκτισμός, ήρθαν στα χέρια και αυτός έφυγε απειλώντας.

Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, γύρισε πίσω προς τον καταυλισμό κοντά στον οποίο διατηρεί στάβλο, πήρε την καραμπίνα που κατείχε και βρέθηκε λίγα μέτρα πίσω σε ύψωμα πάνω από τον καταυλισμό. Σημάδεψε τον έναν Ρομά που είχαν διαπληκτιστεί και του έριξε στα πόδια. Ο δεύτερος πυροβολισμός βρήκε το παιδί στο κεφάλι. Ακολούθησε η εξέγερση των Ρομά που έκαναν φθορές στο κατάστημα και στο όχημα του δράστη που διαφεύγει της σύλληψης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα