Anadolu: Τρεις Τούρκοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

Anadolu: Τρεις Τούρκοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη
Αστυνομικοί, Αρχείο Eurokinissi

Τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου προσήχθησαν για έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων, ενώ έκαναν γυρίσματα στην περιοχή και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από λίγες ώρες. "Υπερβολικά" χαρακτηρίζει τα τουρκικά δημοσιεύματα η ΕΛ.ΑΣ.

Την είδηση της “σύλληψης” τριών μελών τηλεοπτικού συνεργείου του τουρκικού σταθμού TRT στην Αλεξανδρούπολη, όπου και πραγματοποιούσαν γυρίσματα για την επέτειο των δύο χρόνων από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, μεταδίδει τις τελευταίες ώρες το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι τρεις άνδρες προσήχθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου για έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων, έχοντας στην κατοχή τους κάμερες και εξοπλισμό βιντεοσκόπησης, κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από περίπου 3,5 ώρες.

Το συνεργείο που υποστηρίζει ότι συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Πρόκειται για το δημοσιογράφο Fatih Sabuncu, τον εικονολήπτη Ufuk Karagul και τον οδηγό τους Metin Talu, που έκαναν δοκιμαστική μετάδοση κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Anadolu εστιάζει σε δηλώσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες κρατήθηκαν επί ώρες χωρίς λόγο από τις ελληνικές αρχές.

Αίσθηση προκαλεί δε η δήλωση του Sabuncu στην οποία εστιάζει το τουρκικό πρακτορείο: “Έχω δουλέψει σε αρκετές χώρες αλλά δεν έχω δει ποτέ τέτοια συμπεριφορά ακόμα και στις χώρες που υπάρχουν οι χειρότερες συμπεριφορές”. Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, δηλώνει σοκαρισμένος που έζησε μία τέτοια εμπειρία σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

ΕΛΑΣ: Τυπική προσαγωγή

Υπερβολικά κρίνουν στην ΕΛ.ΑΣ. τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για την υπόθεση. Σύμφωνα με τις Αρχές, οι τρεις άντρες που επέβαιναν σε όχημα με ξένες πινακίδες και περιφέρονταν χθες το μεσημέρι στους δρόμους της πόλης, κρίθηκαν ύποπτοι, ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα προς εξακρίβωση στοιχείων.

Εκεί διαπιστώθηκε πως ήταν Τούρκοι υπήκοοι και αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τονίζεται δε ότι οι αρχές έπραξαν ως όφειλαν σε μία ευαίσθητη περιοχή και δεν είναι σπάνιο, Τούρκοι υπό τον «μανδύα» δημοσιογράφων να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν ευαίσθητες εγκαταστάσεις, κάτι που σε αυτή την περίπτωση δεν προέκυψε να έχει συμβεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα