Ανακοίνωση για τους πρόσφυγες και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους εν μέσω χιονιά

Ανακοίνωση για τους πρόσφυγες και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους εν μέσω χιονιά

Τους κινδύνους για το τι επέρχεται με τη χειροτέρευση του καιρού αναδεικνύει με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Χίου

Τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση Χίου» απαιτώντας μέτρα για την προστασία τους. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την ώρα που λυσσομανά ο βοριάς και παγώνει τα πάντα, την ώρα που τα γυναικόπαιδα των προσφύγων είναι πάνω στο κύμα στη Σούδα, η αθλιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του υπουργού Μουζάλα, έχουν πιάσει κόκκινο, αδιαφορώντας για όλους αυτούς τους ανθρώπους και αφήνοντάς τους να πεθαίνουν από το κρύο!

Τους κινδύνους για το τι επέρχεται με τη χειροτέρευση του καιρού είχαν κρούσει εγκαίρως πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, η "Λαϊκή Συσπείρωση", αλλά και η ίδια η δημοτική αρχή. Τίποτε όμως δεν έγινε ως συνήθως!

Η κυβέρνηση -που με θράσος ο πρωθυπουργός της Τσίπρας πήγε στην Κούβα να μας πουλήσει επανάσταση, υποταγμένη στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που υπέγραψε και η ίδια- αφήνει συνανθρώπους μας έρμαιο των καιρικών συνθηκών, προσδοκώντας στον αλληλοσπαραγμό της χιώτικης κοινωνίας και στην έκθεσή της ως μη αλληλέγγυης στο δράμα των προσφύγων, τη στιγμή που είναι η ίδια, μαζί με την ΕΕ που τους δολοφονούν με τον εγκλωβισμό τους στο νησί και τη χώρα, τη στιγμή που η ίδια με την πολιτική της τους πετά βορά στους φασίστες της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

- Απαιτούμε να στεγαστούν άμεσα οι πρόσφυγες στη Σούδα που είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, είτε σε κάποιο από τα άδεια στρατόπεδα είτε στις υπάρχουσες υποδομές στη ΒΙΑΛ, μεταφέροντας υπηρεσίες είτε με ενοικίαση καταλυμάτων.

- Απαιτούμε να αρχίσει ο απεγκλωβισμός και η μετακίνηση των προσφύγων από το νησί, ώστε ο αριθμός τους να είναι διαχειρίσιμος, εκτός των άλλων και για την προστασία τους.

- Απαιτούμε να αναλάβει, επιτέλους, την ευθύνη της αξιοπρεπούς και ανθρώπινης διαβίωσης των προσφύγων για όσο χρόνο παραμένουν στο νησί.

Καλούμε το χιώτικο λαό να δείξει την αλληλεγγύη του με όποιον τρόπο μπορεί στους συνανθρώπους μας πρόσφυγες, που ακόμα και οι καιρικές συνθήκες είναι απέναντί τους.

Καλούμε τέλος τη δημοτική αρχή να ασκήσει τη μέγιστη πίεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό, που είναι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος που συντελείται και να κινηθεί στη κατεύθυνση του να πράξει το ανθρωπιστικό της καθήκον απέναντι σε ανθρώπους που κινδυνεύουν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network