Επεισόδια Ερμού: Ανάληψη ευθύνης και απειλές 'γι' αυτά που θ' ακολουθήσουν'

Έρευνες της αστυνομίας στον πεζόδρομο της οδού Ερμου και στο μετρό στο μοναστηράκι,μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε καταστήματα επι της Ερμου.Είχε προηγηθεί πορεία διαμαρτυρίας για την απόφαση του δικαστηρίου που απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης της 29χρονης Ηριάννα,Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017(ΕUROKINISSI)
Έρευνες της αστυνομίας στον πεζόδρομο της οδού Ερμου και στο μετρό στο μοναστηράκι,μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε καταστήματα επι της Ερμου.Είχε προηγηθεί πορεία διαμαρτυρίας για την απόφαση του δικαστηρίου που απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης της 29χρονης Ηριάννα,Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017(ΕUROKINISSI) EUROKINISSI

Ως "συμμετέχοντες/χουσες στα γεγονότα της Ερμού" υπογράφουν οι ταραξίες που ισοπέδωσαν βιτρίνες καταστημάτων στην Ερμού

Με μία ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι ταραξίες των χθεσινοβραδινών επεισοδίων και φθορών σε δεκάδες καταστήματα της Ερμού για την Ηριάννα, αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πράξεις αυτές ως οι «συμμετέχοντες/χουσες στα γεγονότα της Ερμού» και μάλιστα προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα απειλώντας ευθέως «γι αυτά που ακολουθήσουν»…

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάληψη ευθύνης όπως αυτή δημοσιεύτηκε:

«Την Δευτέρα 17 Ιουλίου και μόλις 4 ώρες από την απόφαση του Εφετείου για συνέχιση της κράτησης Ηριαννας και Περικλή καλέστηκε άμεση συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Μοναστηράκι.

Υπήρξε προσέλευση τουλάχιστον 800 συντρόφων από το φάσμα του Α/Α κινήματος και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εντός μόλις 3 ωρών για στόμα με στόμα προπαγάνδιση της συγκέντρωσης.

Παράλληλα με την διαδρομή της πορείας προς το Σύνταγμα, υπήρξε η επιλογή από κομμάτια του κόσμου για παράλληλη επίθεση στα καταστήματα της Ερμού. Η επιλογή πλαισιώθηκε μαζικά, όχι μόνα στον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν στην δράση αυτη καθαυτή, όσο και στη ομοθυμία των συμμετεχόντων της πορείας οτι αυτές οι καταστροφές ήταν μια πράξη δικαιολογημένη και υπερασπίσιμη.

Δεν είναι δυσκολο να φανταστεί κανείς οτι τα μίντια θα βιαστούν να απονοηματοδοτησουν αυτές τις πράξεις σαν κινήσεις "τυφλές", "ωμής βίας" και στην τελική χωρίς κάποια διαλεκτική με τον "τελικό σκοπό", την απελευθέρωση δηλαδή την Ηριάννας και του Περικλη.

Τα μίντια, ιδιαίτερα μπροστά στο κοινωνικό ρεύμα που χτίζεται για την απελευθέρωση Η/Π, θα κουνήσουν ξανά το δάκτυλο και θα υποδείξουν τον "σωστό διαδηλωτή", τον "σωστό κινηματία". Αυτόν ο οποίος οφείλει να δεχτεί τις αποφασεις του δικαστηρίου με σύνεση, με ψυχραιμία. Αυτόν που μπορεί να βγάζει ψηφίσματα, να μαζεύει υπογραφές, αλλά μέχρι εκεί.

Οι καταστροφές στην Ερμού ήταν μια δήλωση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Το κίνημα έχει δυνατότητες να προπαγανδίζει, να οικοδομεί κοινωνικές συμμαχίες, να διεκδικεί το δίκιο του και μέσω των διαφόρων κοινωνικών ταυτοτήτων και εξειδικεύσεων που το απαρτίζουν (βιολόγοι, αθλητές, μουσικοί, κερδκίδες, νεολαίοι κ.α.).

Έχει όμως και την δυνατότητα να δαγκώνει.

Με απόλυτη προσοχή στα λεπτά όρια μεταξύ μαχητικότητας και αυτο-αναφορικού μαχητισμού, η σύγκρουση με το κράτος και τις εξουσίες του έχει και υλικές κατευθύνσεις. Ο αγώνας απέναντι σε μηχανισμούς με πραγματική υλική εξουσία, που με μία υπογραφή σε κλειδώνουν φυλακή, δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει σε ένα επίπεδο αντιπαράθεσης επιχειρημάτων, ουσιαστικά σε έναν διάλογο κουφών. Πλέον πρέπει να γίνει κατανοητό προς κάθε κατεύθυνση πως κάθε ώρα, κάθε μέρα που η Ηριάννα και ο Περικλης βρίσκονται φυλακή θα είναι ημέρα ασύμετρου κόστους.

Αλήθεια υπάρχει καμία αυταπάτη οτι με 2 ανθρώπους φυλακή για τις κοινωνικές τους σχέσεις, η τουριστική βιομηχανία της Αθήνας θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά ?

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει

Υ.Γ. Δεν παλεύουμε μόνο για την Ηριάννα σαν άτομο αλλά για την "Ηριάννα" σαν παράγωγο των διωκτικών μηχανισμών

Το ζήτημα των διώξεων κοινωνικών σχέσων οφείλει να είναι για το κίνημα ενα ζήτημα υπαρξιακής σημασιάς. Οφείλουμε να μπούμε στον αγώνα δυναμικά όχι απλά για την Ηριάννα αλλά για να βάλουμε φρένο στον μηχανισμό που παράγει και θα συνεχίσει να παράγει "Ηριάννες". Έτσι η πολιτική στοχοθεσία μας, οφείλει να ξεφεύγει από την υπεράσπιση απλά και μόνο της μεμονωμένης υπόθεσης και να βάζει παράλληλα και κεντρικα ζητήματα . Να μιλήσουμε για τον Τρομονόμο, τις πολιτικές και τους πολιτικούς που τον στηρίζουν

συμμετέχοντες/χουσες στα γεγονότα της Ερμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Καρέ - καρέ πώς έσπασαν την Ερμού οι αντιεξουσιαστές

Τζανακόπουλος για Ηριάννα: Η απόφαση στο 'μαύρο βιβλίο' της ελληνικής δικαιοσύνης

Ο Περικλής που είχε την τύχη της Ηριάννας

SHARE: